Rosia de Amaradia  Membrii a 60 de familii din comuna gorjeana Rosia de Amaradia, loviti anul trecut de mai multe alunecari de teren, sunt obligati sa traiasca zi de zi cu spaima ca locuintele se vor prabusi peste ei. Ajutorul promis de stat int
Rosia de Amaradia  Membrii a 60 de familii din comuna gorjeana Rosia de Amaradia, loviti anul trecut de mai multe alunecari de teren, sunt obligati sa traiasca zi de zi cu spaima ca locuintele se vor prabusi peste ei. Ajutorul promis de stat intarzie sa apara, pentru ca, asa cum spune edilul localitatii, cei de la Ministerul Dezvoltarii au ratacit documentatia.   DISPERARE. In fiecare dimineata, localnicii merg sa vada semnul pe care l-au pus la casa, o bucata de lemn pusa intre ziduri.  Asa constata cu cat a mai fugit pamantul.  "Uitati-va cum se darama casa. Eu dorm cu capul aici si aud noaptea cum crapa peretele. De multe ori mi-e frica", povesteste un batran. "Mi-e frica sa stau in casa, cred ca o sa ma gaseasca moarta aici, dar unde sa ma duc, mama, ca intr-o noapte am dormit la vecin, dar are si el nevasta, cum sa ma duc peste ei", se plange o batrana.   PIERDUTE PE DRUM. Documentele care i-ar fi putut ajuta pe localnicii din Rosia de Amaradia au fost intocmite la inceputul anului de o comisie venita de la Bucuresti. Specialistii  au constatat tragedia prin care trec oamenii si au intocmit un raport in care era prezentata situatia de pe teren. Cu toate acestea, nu s-a mai auzit nimic despre interesul manifestat de guvernanti. Primarul comunei, Cristian Faitar, sustine ca  a constatat cu stupoare faptul ca documentele trimise la Guvern nu au ajuns niciodata acolo. "Indicatia comisiei a fost ca oamenii sa nu mai locuiasca in case, pentru ca exista pericolul prabusirii, dar am aflat ca Ministerul Dezvoltarii nu stia de aceasta adresa", explica primarul. Acum, primaria trebuie sa refaca toata procedura. Acest lucru intarzie acordarea de materiale de constructie cu cel putin cateva luni, iar oamenii se tem ca vor intra cu casele daramate in iarna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.