Persoanele active si cele care au o dieta echilibrata pot consuma produsul analizat fara probleme. Acesta poate intra in categoria celor echilibrate nutritional.     Pastele cu ou, umplute cu branza Raviolli ai Formaggi au in compozitie urmatoarele ingrediente dupa cum ne arata eticheta: "gris de grau dur, branza ricotta 15% (zer, lapte, smantana, sare), pesmet, (faina alba de grau, apa, drojdie), oua 9,7%, grasime vegetala, branza Pecorino Romano 4,2 % (lapte de oaie, sare, cheag), pudra de branza 2,2 (lapte, zer, sare, emulgator: citrate de sodium E 331), branza Grana Padano 2,2% (lapte de vaca, sare, cheag, lisozim E 1105), pudra de zer, sare, corector de aciditate monosodic, nucsoara. Produs intr-o fabrica care proceseaza peste si moluste. Contine gluten, lapte si oua." Valoarea energetica medie pentru 100 g produs este de 1.335 kj/ 318 kcal, produsul avand: "proteine 11,4 g, carbohidrati 40,1 g, grasimi 12,4 g".     ANALIZA. Produsul este specific bucatariei italiene, fiind obtinut din paste fainoase din grau dur cu umplutura pe baza de branza (ricotta si PeCorino Romano si Grana Padano) si este relativ echilibrat nutritional, dar cu valoare energetica ridicata (318 kcal/ 100g). Are un continut de grasimi din care o parte este reprezentata de grasimile animale saturate din lapte si branza, ne explica Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.   CONCLUZII. Produsul poate fi consumat cu moderatie de toate categoriile de consumatori sanatosi si activi fizic, spune specialistul nostru. Va fi consumat cu precautie de suferinzii de boli cardiovasculare, de diabetici, de suferinzii de boli hepatice, si de cei cu afectiuni hepato-renale. Produsul este interzis celor cu intoleranta la gluten si alergicilor la ou.     Precizari Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numarul de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43. sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere, numarul 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru.