Timp de aproape patru zile, Julio Iglesias a vizitat Capitala Culturala Europeana, a mincat romaneste si a sustinut un concert la care a vindut 10.000 de bilete.

Cel mai bine vindut artist spaniol al tuturor timpurilor a concertat aseara in Piata Mare din Sibiu, primul oras romanesc in care solistul a poposit in cadrul turneului de promovare a ultimului sau album, „Romantic Classics".

Din cauza lucrarilor de pe aeroportul sibian, charterul cintaretului a aterizat la Cluj, de unde spaniolul a venit la Sibiu cu masina. Toate cele trei nopti in Capitala Culturala au fost petrecute de Julio Iglesias in cel mai nou hotel al orasului, Ramada, de 4 stele, unde i s-a rezervat cel mai bun apartament - cel prezidential. „Julio Iglesias este cazat intr-un apartament in oras. A cerut sa fie un hotel de 4 sau de 5 stele, dar nu a cerut nimic altceva special. Si-a manifestat dorinta de a incerca bucataria romaneasca si bauturile noastre. S-a aratat dornic sa iasa in oras, la plimbare. A vrut sa o faca chiar in seara sosirii sale, dar nu a mai fost posibil", ne-a declarat Bogdan Enache, de la Music Management, organizator al turneului „Romantic Classics - Julio Iglesias". La Sibiu, legenda muzicii latino a inaugurat apartamentul prezidential de la etajul 11 al hotelului, unde cintaretul a avut la dispozitie mai multe camere si doua bai dotate cu jacuzzi.

Deloc pretentios, artistului i s-au pregatit atit mincaruri traditionale romanesti, cit si specialitati ale bucatariei mediteraneene - supa de peste, pui cu sos de mustar si paella. Spaniolul s-a aratat foarte interesat de vinurile romanesti. „Domnul Iglesias a degustat citeva vinuri romanesti si a pus intrebari despre ele. Este un cunoscator al vinului. A apreciat mincarea foarte mult si i-a placut influenta asiatica din bucataria noastra. Pot sa spun ca este un gentleman adevarat. A mai fost in Romania, i-a placut si de aceea a vrut sa petreaca patru zile la Sibiu. Apartamentul e cel mai bun pe care il poti avea", a declarat Roman Kofler, General Manager al hotelului unde a fost cazat starul.

Iglesias a fost invitat si la o cina cu mincare ardeleneasca la un restaurant din oras, special inchiriat pentru eveniment. La iesire, acompaniat de o trupa frantuzeasca, spaniolul a facut o mica demonstratie de voce, interpretind citeva versuri dintr-un hit de-ale sale. „A fost foarte dragut ca s-a oprit, a cintat si chiar a dansat. Noi asistam la concertul grupului Mots Croisés, dar am avut parte si de un moment latino", a declarat o sibianca, spectatoare a evenimentului.

Cintaretul nu a avut timp sa viziteze pe indelete orasul, trebuind sa se multumeasca doar cu un tur cu masina prin Sibiu. El a declarat ca doreste sa revina, glumind ca o ocazie buna ar fi realegerea primarului Klaus Johannis, din partea caruia a primit o decoratie cu insemnele anului cultural 2007. Iglesias nu a ratat sa faca o vizita pensiunii Mai, situata in drumul spre Paltinis, unde si presedintele Basescu poposeste de fiecare data cind se afla la Sibiu.

Concertul Iglesias de luni seara a fost decalat cu o ora fata de ora anuntata initial. Astfel, asteptarea fanilor care doreau sa-l vada pe Iglesias la ora 20.00 s-a prelungit pina la 21.00. Pentru spectacolul de aseara din Piata Mare a Sibiului au fost puse in vinzare 10.000 de bilete. Organizatorii au anuntat luni ca s-au vindut toate, desi au fost cele mai scumpe bilete puse in vinzare la un proiect al Capitalei Culturale Europene. Cel mai ieftin bilet a costat 50 de lei (in picioare), iar cel mai scump 300 de lei. Anul acesta, sibienii au fost primii romani care l-au ascultat pe Julio Iglesias, artistul mai avind programate concerte la Timisoara - 19 iulie, Bacau - 22 iulie, Bucuresti - 25 iulie si Constanta - 28 iulie.

Biografia lui Julio Iglesias, pe www.cotidianul.ro/select