Drept premiu la IPIFF, Dacia a oferit casei de productie a regizorului un MCV cu sapte locuri.Regizoarea Iulia Rugina si profesorul ei,
Radu Gabrea, s-au „reconciliat" cu ocazia IPIFF Duminica seara, la Teatrul de Vara din Mamaia s-au decernat premiile din cadrul celei de-a doua editii a Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti - IPIFF. Tot in incheierea evenimentului, „gazduit" de Maia Morgenstern, a fost proiectat lungmetrajul „4 luni, 3 saptamini si 2 zile". Potrivit NewsIn, organizatorul festivalului, Cristian Zgabercea, a declarat ca premiul obtinut de Mungiu la Cannes „este mai important pentru mediatizarea Romaniei decit Capitala Europeana de la Sibiu". De altfel, Premiul pentru Excelenta acordat la IPIFF i-a fost acordat lui Cristian Mungiu, care a fost insa absent, sarcina de a-l ridica revenindu-i directorului de imagine si producatorului Oleg Mutu. Distinctia consta intr-un Logan MCV cu sapte locuri, firma Dacia sperind ca vehiculul ii va fi de folos casei de productie Mobra Films (detinuta de Oleg Mutu, Hanno Hoffer si Mungiu) pentru productiile cinematografice viitoare. Regizorul cistigator al Palme d’Or fusese informat anterior ca va primi Loganul, asa ca a compus o scrisoare de multumire adresata firmei Dacia, pe care aceasta o va face publica.

Celalalt regizor roman care si-a adjudecat o distinctie IPIFF pentru lungmetraj a fost regretatul Cristian Nemescu. „California Dreamin’ (nesfirsit)" a obtinut, alaturi de „Voi, cei vii", un lungmetraj suedez, scris si regizat de Ron Andersson, Premiul Criticii. Trofeul pentru lungmetraj a revenit tot unui „cuplu" de pelicule: „Sarajevo, Dragostea mea", de Jasmila Zbanic, si „Recviem", regizat si produs de Hans-Christan Schmid. Cu distinctia pentru regie s-a ales Jamshed Usmonov, care, de altfel, a scris si scenariul filmului pentru care a fost premiat - coproductie Franta/Tadjikistan intitulata „Pentru a ajunge in Rai trebuie mai intii sa mori". Si la scurtmetraj juriul a fost indecis, doua pelicule impartindu-si trofeul: norvegiana „Isola", in regia lui Andreas Riiser, si armeana „Flight Without Landing", realizata de Taron Petrosyan.

Romania s-a mai ales cu o distinctie in cadrul IPIFF. Trofeul Marii Negre pentru cea mai buna Scoala de Film prezenta in competitia de scurtmetraj s-a acordat Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale" pentru filmul „Vineri in jur de 11" in regia Iuliei Rugina. Conform NewsIn, premiul a fost inminat regizoarei de catre profesorul sau Radu Gabrea, care a recunoscut ca aceasta a fost unul dintre cei mai buni stundenti ai sai, desi „i-a mincat zilele" timp de patru ani. „Si domnul Gabrea mi-a mincat zilele timp de patru ani, dar ii multumesc", a spus Rugina dupa ce a primit premiul.