Prevederile legale stabilesc ca despagubirile sunt acordate pentru terenurile "neirigate", indiferent daca agricultorul a avut sau nu la dispozitie amenajari, a explicat Gheorghe Albu. "Primeste despagubiri, in dreptul legii, agricultorul care are te
Prevederile legale stabilesc ca despagubirile sunt acordate pentru terenurile "neirigate", indiferent daca agricultorul a avut sau nu la dispozitie amenajari, a explicat Gheorghe Albu. "Primeste despagubiri, in dreptul legii, agricultorul care are terenuri neirigate, aceasta fiind una dintre conditii. Legea nu mentioneaza nimic despre prezenta amenajarilor sau despre conditionarea platii de faptul ca fermierul a avut sau nu posibilitatea sa irige. El trebuie sa obtina o adeverinta de la Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF), prin care sa se ateste ca terenul nu a fost irigat si atat", a declarat secretarul de stat.
Directorul demisionar al ANIF, Ioan Nastea, a afirmat, joi, ca 75-80% din suprafetele pentru care au fost cerute despagubiri puteau fi irigate, intrucat existau amenajari.
Pana in prezent au fost depuse 7500 de cereri de despagubiri, pentru o suprafata de 550.000 de hectare. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.