Producatorul indian de autovehicule Mahindra & Mahindra Ltd (M&M) si-a exprimat dorinta de a achizitiona o parte din activele companiei romane Tractorul Brasov, informeaza cotidianul indian Economic Times, citat de revista Forbes. "Activele, inclusiv
Producatorul indian de autovehicule Mahindra & Mahindra Ltd (M&M) si-a exprimat dorinta de a achizitiona o parte din activele companiei romane Tractorul Brasov, informeaza cotidianul indian Economic Times, citat de revista Forbes. "Activele, inclusiv uzina, turnatoria si terenul au fost scoase la licitatie si cumparate de o companie locala. Aceasta vinde acum parti din Tractorul, noi am fost abordati si intrebati daca suntem interesati si vom analiza situatia", a declarat presedintele diviziei agricole a Mahindra&Mahindra Ltd, Anjou Choudhri.
Firma Flavus Investitii, castigatorul licitatiei pentru platforma industriala Tractorul Brasov, sustine insa ca nu va vinde active ale uzinei si spune ca intentioneaza sa reia productia de tractoare pe cont propriu sau alaturi de un partener strategic. Compania M&M a mai facut o oferta pentru Tractorul cand Guvernul roman a scos uzina la privatizare din cauza unor datorii in valoare de 180 milioane euro, dar intelegerea s-a blocat la obiectia Uniunii Europene, care a sustinut ca stergerea unor datorii, ca parte a tranzactiei, incalca legile concurentei, mai informeaza Economic Times.
Compania indiana si-a exprimat interesul fata de Tractorul, pentru ca aceasta i-ar fi asigurat intrarea pe piata europeana odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. M&M a incheiat de curand parteneriate cu o companie turca Uzel si cu Iran Tractor Manufacturing Company, din Iran.
Infiintat in anul 1945 de fratii J.C. si K.C. Mahindra, grupul Mahindra a devenit una dintre primele zece companii din sectorul industrial din India, ce produce tractoare, vehicule utilitare usoare si componente auto. Compania activeaza si in domeniul constructiilor si al telecomunicatiilor. De asemenea, firma indiana este al patrulea producator de tractoare de capacitate mica, intre 45 si 65 CP din lume.
Compania Flavus Investitii din Bucuresti a fost desemnata, in urma cu doua saptamani, castigator al licitatiei pentru platforma industriala Tractorul Brasov, la pretul de pornire, de 91,6 milioane euro, inclusiv TVA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.