Uniunea Europeana intentioneaza sa stabileasca noi niveluri pentru dozele zilnice recomandate pentru micronutrienti. La nivelul comunitar exista deja dezbateri, pentru ca in toate statele membre sa existe aceleasi standarde pent

  Uniunea Europeana intentioneaza sa stabileasca noi niveluri pentru dozele zilnice recomandate pentru micronutrienti. La nivelul comunitar exista deja dezbateri, pentru ca in toate statele membre sa existe aceleasi standarde pentru consumul de vitamine si minerale.  Un studiu publicat de doctorii Jaap Hanekamp si Aalt Bast arata ca nivelurile actuale nu sunt potrivite pentru mentinerea unui nivel de sanatate adecvat. Studiul celor doi cercetatori arata ca in acest moment dozele recomandate sunt mult mai mici decat cele necesare pentru populatie. De asemenea, cei doi medici arata ca cercetarile de pana acum arata efectele pe care vitaminele si mineralele le au pe termen scurt. Acestia recomanda UE sa tina cont de mult mai multe detalii atunci cand stabilesc dozele zilnice pentru micronutrienti, nu numai necesitatile nutritionale zilnice ale consumatorilor. Mai mult, ei subliniaza ca metodele de calcul pentru nivelurile de vitamine si minerale sunt vechi de peste 50 de ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.