Giovanni Becali se comporta ca un impresar, desi are licenta suspendata de FIFA.

Drumurile lui Chivu au dus
ieri in cantonamentul AS Roma Ramas fara licenta de agent FIFA si amendat de FRF, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare si apoi achitat pentru un accident petrecut pe trecerea de pietoni, in proces pentru o partida de poker terminata cu sechestrarea unei persoane, Giovanni Becali a disparut voit din peisajul public in ultimul an. Transferul lui Cristi Chivu l-a scos din nou la rampa pe creierul afacerilor de familie, pe cel mai mare dintre fratii Becali. Chiar daca nu mai are licenta de impresar, Ioan „Giovanni" Becali da tonul la transferuri. „Acest Becali are ceva din Robert De Niro, dar sa nu afle starul american ca se supara. Spre deosebire de fratele sau, Victor, care vorbeste italiana putin si prost, pe Ioan Becali nu-l poti opri din vorbit decit cu carabinierii", scrie „Corriere dello Sport" despre el, dupa un interviu acordat la Roma de fostul impresar, care acuza Roma de tratative secrete si spune ca transferul la Real Madrid a cazut si pentru ca Ramon Calderon nu i-a rezervat o camera intr-un hotel de lux atunci cind a venit la negocieri. Giovanni a dezmintit ieri informatiile aparute in presa italiana, potrivit carora fundasul roman Cristian Chivu ar pregati ruptura de firma lor: „Nu poate fi suparat pe noi, pentru ca noi ii aparam interesele. Totusi, daca Chivu nu ar fi fost roman, el ar fi putut cistiga mai mult din toata aceasta afacere". El a amenintat ca „daca Roma il va trimite la echipa a doua, vom face plingere la FIFA". Reprezentantul lui Chivu a criticat, de asemenea, modul in care AS Roma a tratat problema transferului lui Chivu: „Roma nu ne-a chemat niciodata cind a negociat cu cele doua cluburi spaniole, FC Barcelona si Real Madrid, a facut operatiuni secrete si-a urmarit, cum este si normal, propriile interese, dar nu si pe cele ale jucatorului. Este adevarat ca clubul lui Sensi i-a oferit lui Chivu aproape 4 milioane de euro, dar el poate sa cistige mult mai mult", a spus Becali, admitind ca Barcelona a oferit un salariu de 4,5 milioane de euro, iar Realul, de 5,5 milioane de euro brut.

Chivu a ajuns ieri la Roma, aseara fiind prevazuta reunirea lotului la Trigoria, cantonamentul unde fanii i-au recomandat sa tunda iarba. „Nu cred ca o sa am nevoie de bodyguarzi. Fotbalul e doar un sport din care nu trebuie sa lipseasca fair-play-ul", a spus Cristi Chivu, refuzind sa faca prea multe comentarii pe aeroport. „Nu sint dezamagit. Cred ca sint altii mai dezamagiti ca mine. Stiu ca o sa fiu injurat de fanii Romei. Ma voi astepta la lucruri urite zilele astea". Selectionerul Victor Piturca vrea doar liniste pentru capitanul nationalei, indiferent unde va juca acesta.

Singurul oficial care i-a luat apararea romanului a fost antrenorul Luciano Spaletti, desi nici acesta nu intelegea cum a refuzat Chivu oferta de la Real Madrid. „Chivu se va prezenta la ora stabilita, pregatit la patru ace, asa cum s-a intimplat si anul trecut. Si va dori sa discute, ca intotdeauna, asa cum a facut-o si in momentele dificile. Nu stiu cum va reactiona lumea, dar modul in care se va comporta Chivu va fi fundamental. El isi va spune punctul de vedere in fata conducerii. Si asta le va fi de folos fanilor", a mai spus tehnicianul italian. Spaletti nu a exclus reluarea negocierilor cu Inter, desi si-ar dori o prelungire a contractului cu AS Roma.