Energie in asociere
Termoelectrica va discuta cu producatorul de gaze naturale Romgaz Medias posibilitatea unei colaborari in vederea producerii de energie, a declarat directorul general al producatorului de electricitate. Potrivit reprezentantilor Romgaz, Termoelectrica are datorii de 150 milioane de lei catre producatorul de gaze, care intentioneaza sa recupereze aceste sume, desi nu a stabilit inca o strategie in acest sens. Marian a precizat ca Termoelectrica nu va ceda o unitate de productie a energiei catre Romgaz in contul acestei datorii, insa, pana la finalizarea discutiilor, alte informatii sunt confidentiale. Romgaz a anuntat, recent, ca a achizitionat caietul de sarcini in vederea precalificarii la selectia ofertelor pentru constituirea unei societati mixte impreuna cu Termoelectrica si Electrocentrale Doicesti, una dintre sucursalele firmei producatoare de electricitate. (G.M.)
Nou fond Global Finance
Compania de administrare a fondurilor Global Finance a strans 350 milioane de euro pentru Fondul Sud-Est European (SEEF), care vizeaza investitii in Europa de Sud-Est, inclusiv Romania, acesta fiind al optulea vehicul de investitii al investitorului elen. La capitalizarea fondului au participat atat investitori care au mai participat la operatiunile Global Finance cat si investitori noi, se arata intr-un comunicat al companiei. SEEF a fost lansat in 2006, strategia de investitii a fondului fiind concentrata pe companii dinamice care au in plan o dezvoltare regionala. Fondul vizeaza achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al companiilor, sprijinind astfel managementul si planurile de dezvoltare ale firmelor respective. Global Finance are birouri in Atena, Sofia si Bucuresti si a participat la mai mult de 50 de proiecte de investitii in Europa Centrala si de Est, administrand un portofoloiu de peste 700 de milioane de euro. (F.B.)
Volksbank vrea 4% din piata
Volksbank Romania vizeaza pentru sfarsitul acestui an o cota de piata de 4%, peste nivelul de 3,25% prognozat initial, dupa ce a revizuit in urcare estimarea privind volumul activelor, de la 2,3 miliarde de euro la 3 miliarde de euro, a declarat presedintele bancii, Gerald Schreiner. Volksbank Romania avea, la finele lunii iunie, active totale de 2,15 miliarde de euro, in crestere cu 55,8% fata de nivelul de 1,38 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut, in principal ca urmare a majorarii creditelor, potrivit datelor publicate, ieri, de banca. Portofoliul de credite era la 30 iunie de 1,34 miliarde de euro, cu circa 67% mai mult decat in decembrie 2005, in timp ce valoarea depozitelor a urcat de la 310,5 milioane de euro la 375 milioane de euro. De asemenea, banca a raportat pentru primul semestru un profit operational de 10,8 milioane de euro, fata de 13,7 milioane de euro pentru intregul an 2006. Volksbank are circa 180 de unitati, din care aproximativ 110 sunt sucursale proprii, iar diferenta unitati in franciza. (F.B.)
Rezultate Wrigley Romania
Wrigley Romania si-a consolidat in primele cinci luni ale anului 2007 pozitia de lider al pietei de dulciuri din Romania, avand la sfarsitul lunii mai 81% din cota de piata valorica, se arata intr-un comunicat al companiei. Cresterea cifrei de afaceri, in primul semestru, a fost de 29%, iar cea a volumului de 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut. La sfarsitul lunii iunie numarul de angajati crescuse cu 15% in raport cu aceeasi perioada a anului 2006. (F.B.)