Citand raportul Organizatiei Mondiale a Vamilor pe anul 2006 privind lupta impotriva contrafacerilor, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) ne informeaza ca Romania s-a plasat pe locul 8 in Europa din punctul de vedere al marfurilor retinute si pe lo
Citand raportul Organizatiei Mondiale a Vamilor pe anul 2006 privind lupta impotriva contrafacerilor, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) ne informeaza ca Romania s-a plasat pe locul 8 in Europa din punctul de vedere al marfurilor retinute si pe locul 2 in Europa Centrala si de Est, cu un total de 2.574.169 de articole, reprezentand aproximativ 26% din cantitatea totala de retineri din aceasta regiune.
"Din punctul de vedere al cazurilor in care s-au retinut marfuri contrafacute, Romania se situeaza pe locul 9 in Europa si pe locul 4 in cadrul grupului tarilor din Europa Centrala si de Est", mai noteaza ANV in comunicat.
Aproape 250.000 de bunuri reprezinta jocuri si jucarii, numarul bijuteriilor de fantezie confiscate anul trecut ridicandu-se la 187.910 de articole. In ceea ce priveste sectorul telefonie, Romania este plasata pe locul 8, cu un numar de 168.617 de articole confiscate, majoritatea provenind din Asia (China - Hong Kong), Emiratele Arabe Unite, Turcia si Thailanda.
La capitolul textile si accesorii, se constata o crestere a retinerilor de marfuri contrafacute in zona Europei Centrale si de Est, cu un total de 563 de cazuri si o cantitate de 2.658.540 de articole retinute, aceasta crestere semnificativa fiind in principal consecinta eforturilor conjugate depuse de Polonia, Ungaria si Romania.
In domeniul retinerilor de incaltaminte contrafacuta se constata o crestere fata de cele din 2005.
Raportul reliefeaza eforturile realizate de Romania, Ungaria si Serbia, care si-au multiplicat atat cantitatile, cat si numarul de retineri.
Referitor la retinerile de parfumuri contrafacute, Romania detine locul 8 din punct de vedere cantitativ din grupul tarilor din Europa Centrala si de Est.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.