Rutierul danez Michael Rasmussen a castigat detasat cea de-a opta etapa a Turului Frantei, la capatul unei curse anevoioase, in care evadarile si abandonurile au tinut capul de afis. In urma acestui succes, Rasmussen l-a deposedat pe germanul Linu
Rutierul danez Michael Rasmussen a castigat detasat cea de-a opta etapa a Turului Frantei, la capatul unei curse anevoioase, in care evadarile si abandonurile au tinut capul de afis. In urma acestui succes, Rasmussen l-a deposedat pe germanul Linus Gerdemann de tricoul galben, fostul lider al clasamentului general sosind la Tignes la mai bine de cinci minute dupa invingator.
Cea de-a opta etapa din Turul ciclist al Frantei a fost destul de zbuciumata, caravana rutierilor fiind obligata sa escaladeze o diferenta de altitudine de aproape 1.100 de metri, din statiunea montana Le Grand-Bornand (950 m) pana la Tignes (2.088 m). Dupa cinci ore, ciclistul danez Michael Rasmussen a trecut solitar linia de sosire de la Tignes, un micut orasel unde performantele schiorilor sunt mai presus decat cele ale rutierilor, reusind sa intre si in posesia mult ravnitului tricou galben dupa ce a primit de la organizatori si o bonificatie importanta. Asta si pentru ca fostul lider al caravanei, germanul Gerdemann de la T-Mobile, a avut o evolutie ceva mai modesta si a incheiat etapa la peste cinci minute de invingator. De altfel, dupa ce au parcurs mai multe etape de campie, ieri, rutierii au dat piept pentru prima oara in aceasta editie cu muntele, fapt resimtit in evolutia plutonului. Conform statisticii oficiale, pe locurile urmatoare s-au clasat spaniolii Iban Mayo si Alejandro Valverde, sositi la peste trei minute de lider. Pe de alta parte, etapa din munti a adus si doua noi abandonuri, debutantul britanic Mark Cavendish, cel mai tinar sprinter din echipa germana T-Mobile, fiind nevoit sa iasa din cursa la doar o ora dupa ce a luat startul la Grand-Bornand, in vreme ce Stuart O'Grady s-a accidentat grav in timpul unei catarari si a fost transportat de urgenta cu salvarea la un spital din apropiere. Azi, rutierii au pauza, urmand sa reia maine cursa de la Val d'Isere, cu escaladarea "Acoperisului Turului", varful Galibier, situat la 2645 m.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.