Pretul gazelor pentru populatie nu va fi modificat in urma separarii activitatilor de furnizare si distributie la Distrigaz Sud si E.ON Gaz Romania, principalele companii care asigura alimentarea cu gaze in Romania, a decis Autoritatea Nationala de R
Pretul gazelor pentru populatie nu va fi modificat in urma separarii activitatilor de furnizare si distributie la Distrigaz Sud si E.ON Gaz Romania, principalele companii care asigura alimentarea cu gaze in Romania, a decis Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Reamintim, companiile din domeniul energiei electrice si gazelor care au minimum 100.000 de clienti au fost obligate, conform legislatiei si directivelor europene, sa-si separe activitatile de distributie si furnizare, de la 1 iulie.
Aceasta actiune a coincis cu liberalizarea pietei de energie, care permite oricaror consumatori, inclusiv celor casnici, sa aleaga propriul furnizor, la tarife negociate cu acesta, in locul celor reglementate, stabilite de ANRE.
La sfarsitul lunii iunie, ANRE a anuntat ca preturile pentru gazele naturale si energia electrica platite de populatie vor fi mentinute, in trimestrul al treilea, la nivelurile actuale, insa ar putea fi majorate pana la sfarsitul anului.
Potrivit ANRE, preturile la gaze naturale pot fi pastrate la nivelul actual ca urmare a aprecierii monedei nationale si a reducerii cererii de gaze in perioada verii, sustinuta de scaderea importurilor. Pretul gazelor naturale pentru consumatorii casnici, a fost diminuat la 1 ianuarie in medie cu 4% fata de nivelul din luna decembrie 2006.
Tarifele la gaze pentru consumatorii casnici cu un consum de pana la 2400 metri cubi/an sunt de 881,75 lei/1000 mc in cazul distribuitorului de gaze Distrigaz Sud Bucuresti, respectiv 874,52 lei/1000 mc pentru clientii E.ON Gaz Romania, aceste preturi neincluzand TVA, potrivit ANRE. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.