Liderul democrat Emil Boc a declarat ieri ca PD cere Guvernului activarea celulei de criza pentru combaterea efectelor secetei. "Administratiile locale nu sunt sprijinite si nici coordonate, pentru a lua masurile ce se impun in asemenea situatii si m
Liderul democrat Emil Boc a declarat ieri ca PD cere Guvernului activarea celulei de criza pentru combaterea efectelor secetei. "Administratiile locale nu sunt sprijinite si nici coordonate, pentru a lua masurile ce se impun in asemenea situatii si mai ales in conditiile in care prognozele arata o agravare a secetei, prin canicula care se extinde", a precizat Emil Boc. El a completat ca democratii solicita Guvernului sa modifice printr-o ordonanta de urgenta Legea 381/2002, astfel incat despagubirile pentru seceta sa fie acordate tuturor celor afectati de aceasta calamitate. "Irigatiile sunt la pamant si nimeni nu se atinge de Hidroelectrica, de contractele baietilor destepti", a acuzat el. La randul sau, deputatul PD Valeriu Tabara a sustinut ca "nu ar fi rau" ca democratii sa ceara o sedinta comuna extraordinara a Parlamentului, in care sa se dezbata problema secetei. El a sustinut ca una dintre "cele mai mai si mai grave erori" savarsite de premierul Tariceanu consta in faptul ca Guvernul nu a dezbatut problema secetei si a masurilor care se impun.   VIDEOCONFERINTA. Premierul a organizat insa ieri o videoconferinta cu prefectii si primarii carora le-a cerut sa se implice mai eficient in aplicarea masurilor de combatere a efectelor caniculei si sa mentina starea de alerta, aratand ca prognoza meteo indica temperaturi foarte ridicate cu indicii ca situatia se va prelungi. El a cerut ca membrii comitetului pentru situatii de urgenta sa se intalneasca de cate ori este nevoie, poate chiar zilnic, si a precizat ca Ministerul Internelor a organizat deja 374 de puncte de distributie a apei potabile si 349 de puncte de prim-ajutor in diferite localitati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.