Cu doua medalii de aur si una de argint, Romania a incheiat Mondialele de juniori II de la Ostrava pe locul 8 in clasamentul pe natiuni. Dupa aurul cucerit la aruncarea ciocanului de Bianca Perie, duminica a venit randul Elenei Lavric sa urce pe cea
Cu doua medalii de aur si una de argint, Romania a incheiat Mondialele de juniori II de la Ostrava pe locul 8 in clasamentul pe natiuni. Dupa aurul cucerit la aruncarea ciocanului de Bianca Perie, duminica a venit randul Elenei Lavric sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului. Sportiva de la LPS Roman a castigat clar proba de 800 m, pe care a incheiat-o in 2 minute, 4 secunde si 29 de sutimi, timp mai bun cu o secunda decat cel obtinut de a doua clasata. "Primul tur a fost foarte rapid. Abia pe ultimii 50 de metri mi-am dat seama ca pot castiga", a declarat atleta de doar 16 ani. La saritura in lungime, Cristina Sandu a ocupat locul 4.  In acelasi timp cu intrecerile de la Ostrava, la Debrecen au avut loc Europenele de tineret, la care tara noastra a obtinut o medalie de aur, prin Angela Morosanu la 400 m garduri, si una de argint. Ancuta Bobocel, vicecampioana mondiala de junioare, a ocupat locul al doilea la 3.000 m obstacole, cu un nou record personal: 9 minute, 41 de secunde si 84 de sutimi. Maria Negoita a fost a 4-a la aruncarea sulitei, Cristian Vorovenci si stafeta feminina de 4x400 m au ocupat locul 5, iar Alin Anghel s-a clasat pe locul 6 la triplusalt.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.