IGNORANTA. Un sondaj efectuat de Institutul pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie arata ca oamenii ignora avertismentele cu privire la protectia solara si cancerul de piele. Din cele 2.000 de persoane intervievate, mai mult de o treime nu f
IGNORANTA. Un sondaj efectuat de Institutul pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie arata ca oamenii ignora avertismentele cu privire la protectia solara si cancerul de piele. Din cele 2.000 de persoane intervievate, mai mult de o treime nu foloseste crema pentru protectie solara la plaja. Putin mai mult de jumatate dintre ei (52%) cunosteau simptomele melanomului. Incidenta cancerului de piele se va tripla in urmatorii 30 de ani, avertizeaza specialistii.   MEDITATIE. Nu exista nici o dovada stiintifica cu privire la efectele benefice ale meditatiei asupra sanatatii, spun cercetatorii de la Centrul National de Medicina Alternativa din SUA. Ei au analizat 813 studii care demonstrau calitatile meditatiei in tratarea unor afectiuni, precum hipertensiunea arteriala sau bolile cardiovasculare. "Aceste studii nu sunt suficient de aprofundate incat sa sustina ideea ca meditatia este o forma eficienta de terapie. Este nevoie de o analiza complexa a efectelor sale", au  declarat Maria Ospina si Kenneth Bond, liderii echipei de cercetare.   AMINTIRI. Creierul uman este dotat cu un mecanism care permite stergerea in mod voluntar a amintirilor traumatizante, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in revista americana Science. Acest studiu ar putea deschide noi cai in conceperea unor tratamente impotriva depresiei si anxietatii.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.