INTOXICATIE. 126 de persoane s-au imbolnavit dupa ce au mancat de la acelasi chiosc la Festivalul Gusturilor, desfasurat la Chicago, iar la noua dintre ele a fost confirmata intoxicarea cu salmonella, relateaza Associated Press. Toti au mancat saptam
INTOXICATIE. 126 de persoane s-au imbolnavit dupa ce au mancat de la acelasi chiosc la Festivalul Gusturilor, desfasurat la Chicago, iar la noua dintre ele a fost confirmata intoxicarea cu salmonella, relateaza Associated Press. Toti au mancat saptamana trecuta la un pavilion de bucatarie persana, iar joi Ministerul Sanatatii din Chicago a confirmat ca noua dintre imbolnaviri au fost provocate de bacteria salmonella. Acest numar ar putea creste pe masura sosirii rezultatelor altor teste de la laborator, a precizat ministerul. Este vorba despre primul caz de toxiinfectie alimentara colectiva asociat cu Festivalul Gusturilor din Chicago din ultimii 20 de ani. TAXA. Conform unui studiu realizat de niste cercetatori britanici, daca guvernul de la Londra va pune o taxa pe grasimi, aproximativ 3.000 de decesuri provocate de boli cardiovasculare ar putea fi prevenite anual. In urma evaluarilor facute de cercetatori s-a ajuns la concluzia ca, desi masura a avut succes in cazul bauturilor alcoolice si al tutunului, acest lucru nu se va intampla si in ceea ce priveste grasimile. Taxa pe valoare adaugata, de 17% a fost deja aplicata in cazul produselor de cofetarie, inghetatei, snacksurilor si majoritatii bauturilor racoritoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.