Turul Frantei - Le Tour, de Ziua Nationala Bicicleta, mult mai tare decat cocosul galic. Francezii care s-au delectat pe viu cu Le Tour nici nu au tinut cont de 14 iulie, Ziua Nationala a Frantei. Pentru francezi, ciclismul este ca
Turul Frantei - Le Tour, de Ziua Nationala Bicicleta, mult mai tare decat cocosul galic. Francezii care s-au delectat pe viu cu Le Tour nici nu au tinut cont de 14 iulie, Ziua Nationala a Frantei. Pentru francezi, ciclismul este ca o religie. Nimic nu mai conteaza atunci cand se desfasoara Le Tour, competetie comparata de unii cu Jocurile Olimpice sau Campionatul Mondial de Fotbal. OBOSITI. In plan secund cade pana chiar si Ziua Nationala a Frantei. Dar asta numai in localitatile prin care trece Turul Ciclistic. Pentru ca, in rest, in lipsa de alte ocupatii, francezii si-au organizat si ei parade cu fanfara si defilari ale detasamentelor de pompieri. La Paris au fost chiar si niste soldati romani. Bravo lor! Ne aparam oriunde, chiar ne simtim mai in siguranta cu ei in Hexagon. Prin orasele in care se desfasoara Le Tour, nimic nu mai conteaza. Si e si normal. Ziua Frantei e in fiecare an, dar marele eveniment ciclistic se intampla foarte rar sa iti treaca pe langa casa. In plus, un Boonen sau Vinokourov este intotdeauna mai simpatic decat presedintele Nicolas Sarcozy, oricat de baut ar fi el. Sambata, 14 iulie, francezii care au venit pe traseu intre Bourg-en-Bresse si Le Grand Bornand au afisat mai multe insemne cu biciclete decat steaguri franceze. Trebuia sa te uiti atent prin multime daca doreai sa gasesti pe cineva pentru o fotografie. Cam ciudat, dar Le Tour e Le Tour si merita cinstit mai presus de orice. Parisul si-a respectat totusi statutul de capitala si a organizat eveniment dupa eveniment. Ziua s-a incheiat cu un concert sustinut de Michel Polmareff, un foarte cunoscut artist francez. PEDALE. Dupa noua zile pe bicicleta, rutierii au astazi pauza. Dupa finalul de ieri, de la Tignes, localitate aflata la 2.068 de metri altitudine, ei vor ramane la inaltime, urmand ca de maine sa parcurga distanta de 159,5 km, dintre statiunea Val Da€™Isere si Briancon. Urmatoarea zi de pauza va fi la 24 iulie. Le Tour se incheie la 29 iulie, la Paris. Schimbare Etapa a 7-a a turului, cand caravana a dat prima batalie cu muntele, i-a fost fatala elvetianului Fabian Cancellara, cel care a purtat timp de o saptamana tricoul galben. Campionul mondial la contratimp s-a chinuit efectiv pe cei 197,5 km ai cursei si a ajuns la Le Grand Bornand abia al 148-lea, cu o intarziere de aproape 23 de minute. Ziua nationala a Frantei s-a incheiat cu o mare surpriza, germanul Linus Gerdemann, debutant in Le Tour, la 24 de ani, reusind sa treaca primul linia de sosire, cu 40 de secunde avans fata de spaniolul Indigo Landaluze, in timp ce plutonul a venit dupa 3 minute si 38 de secunde. Gerdemann a trecut pe primul loc in clasamentul general, urmat de Landaluze, si tot el se afla si in fruntea ierarhiei celor mai tineri rutieri.Sorin Anghel (Tignes)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.