Aruncatoarea de ciocan Bianca Perie a adus cea dintai medalie de aur pentru Romania la CM de juniori de la Ostrava. Cotata drept principala favorita a probei, avand in vedere ca primele 13 performante ale sale erau mai bune decat cele ale tuturor adv
Aruncatoarea de ciocan Bianca Perie a adus cea dintai medalie de aur pentru Romania la CM de juniori de la Ostrava. Cotata drept principala favorita a probei, avand in vedere ca primele 13 performante ale sale erau mai bune decat cele ale tuturor adversarelor, Bianca a aruncat 64,61 metri, rezultat cu care si-a invins contracandidatele cu mai bine de 8 metri si care a insemnat un nou record al competitiei. In varsta de 17 ani, pe care i-a implinit luna trecuta, sportiva din Roman a adunat pana acum trei titluri mondiale la juniori, anuntandu-se o demna urmasa a fostei recordmene a lumii, Mihaela Melinte. Saptamana viitoare, ea va avea ocazia sa-si treaca in cont un nou succes, urmand sa participe la CE de juniori, de la Hengelo. A doua medalie de aur pentru atletismul romanesc a fost obtinuta la Europenele de tineret de la Debrecen, unde Angela Morosanu, 21 de ani, s-a impus in cursa de 400 m garduri, cu un timp aproape de posibilitatile sale maxime, 54 de secunde si 50 de sutimi, un nou record al concursului.    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.