Kremlinul a anuntat ieri ca presedintele Vladimir Putin (foto) a semnat un decret de suspendare a aplicarii de catre Rusia a Tratatului CFE - Tratatul adaptat privind armele conventionale in Europa. Rusia a amenintat in repetate randuri ca

Kremlinul a anuntat ieri ca presedintele Vladimir Putin (foto) a semnat un decret de suspendare a aplicarii de catre Rusia a Tratatului CFE - Tratatul adaptat privind armele conventionale in Europa. Rusia a amenintat in repetate randuri ca se va retrage din CFE, din cauza apropierii de granitele sale a prezentei militare americane. Conform unei anexe a decretului, Moscova a luat aceasta decizie din cauza refuzului tarilor membre NATO de a ratifica versiunea "adaptata" in 1999, la Istanbul, a Tratatului. In pagina sa electronica, RIA Novosti informeaza ca impactul negativ al bazelor americane din Romania si Bulgaria si faptul ca noii membri NATO nu au ratificat CFE sunt mentionate in decret.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.