In realizarea topului, Forbes a luat in considerare doar ceremoniile pentru care au fost disponibile informatii precise, relateaza Mediafax. Forbes a indicat ca, desi nuntile au fost costisitoare, milioanele de dolari au fost totusi cheltuite cu folo
In realizarea topului, Forbes a luat in considerare doar ceremoniile pentru care au fost disponibile informatii precise, relateaza Mediafax. Forbes a indicat ca, desi nuntile au fost costisitoare, milioanele de dolari au fost totusi cheltuite cu folos pentru ca doar 40% dintre celebritatile situate pe primele 10 locuri in top au divortat intre timp, iar rata anuala a divorturilor in Statele Unite este de 50%. O nunta in Statele Unite costa, in medie, 26.800 de dolari, potrivit The Wedding Report, un sondaj realizat anual asupra nuntilor.
Actrita Liza Minnelli si producatorul David Gest au avut, in 2002, o nunta luxoasa care a costat 3,5 milioane de dolari. Cavalerul de onoare al lui Gest a fost cantaretul Michael Jackson, in timp ce cantaretul Tony Bennet a facut atmosfera pentru cei 500 de invitati, impreuna cu o orchestra formata din 60 de muzicieni. Cei doi au divortat in 2003.
Castelul Leslie (Irlanda), unde si-au sarbatorit nunta fostii soti McCartney Veteranul Paul McCartney si Heather Mills s-au situat pe locul al doilea in acelasi top, cu o nunta opulenta care a costat 3 milioane de dolari. Cantaretul, fost membru al trupei Beatles, si fostul top model convertit in activista s-au casatorit in iunie 2002, la Castelul Leslie din Irlanda, in fata a 300 de oaspeti. Petrecerea a fost in stil indian cu dansatori, rochii luxoase, mancare vegetariana si artificii. In prezent, cei doi sunt in proces de divort.
Pe pozitia a treia in top s-au situat actrita Elizabeth Hurley si omul de afaceri indian Arun Nayar, cu o nunta care a costat aproximativ 2,5 milioane de dolari. Cei doi au avut o dubla ceremonie de casatorie pe parcursul a opt zile, in martie 2007.
Actorii Tom Cruise si Katie Holmes (foto) s-au casatorit in noiembrie 2006, la castelul Odescalchi de langa Roma, Italia, iar nunta lor a costat aproximativ 2 milioane de dolari.
Elizabeth Taylor si Larry Fortensky, mai tanar cu 20 de ani decat celebra actrita, s-au casatorit la ferma lui Michael Jackson, in octombrie 1991, iar nunta lor a costat 2 milioane de dolari. A fost a opta casatorie pentru Taylor, iar perechea a divortat cinci ani mai tarziu.
Cantareata de muzica pop Christina Aguilera si producatorul Jordan Bratman s-au casatorit in noiembrie 2005, la o vie din Napa Valley, iar nunta lor a costat aproximativ 2 milioane de dolari.
Pe pozitia a saptea in topul Forbes se situeaza Elton John, care s-a casatorit cu regizorul David Furnish in decembrie 2005. Ceremonia, la care au participat 600 de invitati, a costat aproximativ 1,5 milioane de dolari.
In top urmeaza actorii Michael Douglas si Catherine Zeta-Jones, care s-au casatorit in noiembrie 2000, la hotelul Plaza din New York. Nunta lor a costat, ca si a lui sir Elton John, aproximativ 1,5 milioane de dolari.
Celebrul jucator de golf Tiger Woods si Elin Nordegren s-au casatorit in octombrie 2004, intr-o exclusivista statiune din Barbados. Woods a inchiriat un hotel intreg pentru ceremonia ultra-secreta, iar nunta a costat aproximativ 1,5 milioane de dolari.
Pe pozitia a zecea in topul realizat de Forbes s-a plasat actorul Eddie Murphy, care s-a casatorit cu manechinul Nicole Mitchell in 1993, la hotelul Plaza din New York, in fata a 500 de oaspeti. Ceremonia a costat 1,5 milioane de dolari. Cei doi au divortat in 2006. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.