"E vorba de o suspiciune clinica, deocamdata nefiind gasit germenele. Probele recoltate din leziuni si cele de sange ale pacientului vor fi trimise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, unde exista un laborator de referinta pentru antrax care va s
"E vorba de o suspiciune clinica, deocamdata nefiind gasit germenele. Probele recoltate din leziuni si cele de sange ale pacientului vor fi trimise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, unde exista un laborator de referinta pentru antrax care va stabili cu exactitate daca se confirma sau nu suspiciunea", a declarat, ieri, pentru Mediafax, reprezentantul ASP Hunedoara, Otilia Sfetcu. "Suspectul de contaminare cu antrax este izolat. In salon accesul este restrictionat, personalul medical purtand echipament protector", a mai spus Sfetcu. Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Hunedoara sustin ca, deocamdata, nu s-a reusit identificarea unei posibile surse de contaminare, parintii pacientului crescand oi, insa acestea se afla la munte de mai mult timp, perioada care e mai mare decat perioada de incubatie. "Pacientul nu a fost expus, oile n-aveau cum sa-l imbolnaveasca. In acest moment, este in pozitia de suspect si s-ar putea sa nu se confirme. Nu avem nici procesul epidermic de expunere ca sa ne putem pronunta", a mai adaugat reprezentantul ASP Hunedoara. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.