Unii zic ca da, ca maseaua de minte este un atavism, o componenta a organismului care nu mai are nici un rol. Aceiasi specialisti afirma ca, prin evolutia speciei umane, treptat-treptat maseaua de minte va disparea ca un lucru n

  Unii zic ca da, ca maseaua de minte este un atavism, o componenta a organismului care nu mai are nici un rol. Aceiasi specialisti afirma ca, prin evolutia speciei umane, treptat-treptat maseaua de minte va disparea ca un lucru nefolositor. Aceiasi specialisti nu numai ca au condamnat la inutilitate maseaua de minte, dar sustin cu tarie ca nu aduce nici un folos, ci, dimpotriva, creeaza numai neplaceri. Care ar fi aceste necazuri?  Mai intai ca adesea ramane in gingie si nu rasare la suprafata. Asta n-ar fi mare lucru daca ea n-ar bramburi toata arhitectura danturii. Ramanand in gingie, uneori in pozitie orizontala, al naibii de prost asezata, ea impinge restul maselelor si totul se da peste cap. Iar in pozitia ascunsa in gingie adesea se infecteaza si trebuie crestata gingia pentru rezolvarea infectiei. Dupa cum pozitia ascunsa in gingie face dificila si extractia maselei de minte.  In primul rand, sa nu se creada ca denumirea maselei ca masea de minte ar avea vreo legatura cu bagajul de inteligenta al omului. Ea se numeste masea de minte fiindca apare in jurul varstei de 18 ani, varsta majoratului, cand se presupune ca adolescentul a devenit matur, cu mintea la locul ei. Totusi, profesorul Constantin Gaucan, marele inventator si stomatolog de prim rang, sustine ca, atunci cand nu creeaza necazuri si rasare pe axul normal, maseaua de minte nu trebuie scoasa si asta pentru ca ea poate constitui la o adica un punct de sprijin pentru o eventuala proteza dentara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.