Scriitoarele, cintaretele, actritele, dar mai ales top-modelele i-au aprins calciiele infidelului solist al formatiei Rolling Stones.Sexagenarul Mick Jagger nu renunta niciin ruptul capului la pasiunea sa de-o viata:top-modelele Are sapte copii (din care doar patru recunoscuti benevol) de la patru mame diferite si duce in spate amintirea mai multor scandaluri, legate de divorturi sau teste de paternitate. De la cintareata Marsha Hunt, care i-a daruit prima sa odrasla, pina la ultima sa partenera, stilista L’Wren Scott, care pare sa-l fi imblinzit, Mick Jagger ne-a cintat tot timpul cum „nu poate fi niciodata multumit". N-a reusit sa se ataseze de vreuna dintre divele care i-au trecut prin pat, indiferent de cit de culte, frumoase sau spontane ar fi fost. Primele aparitii in presa tabloidala britanica il arata pe tinarul Mick Jagger brat la brat cu fotomodelul Chrissie Shrimpton, preferata parintilor sai de la acea data, dar si tinta pieselor „Under My Thumb" sau „Stupid Girl". Relatia dureaza trei ani, urmind ca din 1966 pina in 1970, Mick sa se lase inspirat de longeviva cintareata britanica Marianne Faithfull. Aceasta se trage dintr-o familie selecta, cu un tata ofiter si profesor de colegiu si o mama baroneasa provenita din mediul vienez. Unchiul baronesei fusese nimeni altul decit scriitorul Leopold von Sacher-Masoch, creatorul cuvintului „masochism".

Dupa ce se vindeca de dependenta de droguri de la inceputul anilor ’70, Marianne Faithfull are o cariera prolifica in lumea pop-rockului si colaboreaza cu muzicanti rafinati, precum David Bowie, Tom Waits sau PJ Harvey. In concertul „The Wall" de la Berlin din 1990, Roger Waters (ex-Pink Floyd) a invitat-o sa joace in opera sa rock rolul mamei exagerat de grijulii a lui Pink. La finele anului trecut, artista de 60 de ani declara: „Nu sint pregatita sa ajung la 70 de ani si sa ma vad total distrusa. Mi-am dat seama ca nu am nici un fel de legaturi de prietenie, care sa ma ajute sa ma simt in siguranta si ca va trebui sa umplu acest gol". De-a lungul carierei sale actoricesti, Faithfull a fost distribuita in filmele lui Jean-Luc Godard, Patrice Chéreau sau Sofia Coppola. Saptamina trecuta s-a reintilnit cu Roger Waters cu prilejul concertului Live Earth din New Jersey.

Dupa ce o paraseste pe Faithfull, in 1970, Mick este cucerit de actrita si cintareata Marsha Hunt, care-i va aduce pe lume prima sa fiica. Proaspatul tatic avea abia 27 de ani, mama fiind cu trei ani mai tinara. Totusi, cuplul nu s-a casatorit, iar peste un an relatia se va rupe, pentru ca Jagger pune ochii pe modelul afro-american Bianca Morena de Macias. Culoarea pielii sale inspira piesa „Brown Sugar" a celor de la Rolling Stones. Se casatoreste cu ea in 1971 si ii este fidel pina in 1980, anul divortului, cind Bianca a trebuit sa-l dea in judecata pe Jagger pentru a recunoaste paternitatea fetei sale. Dupa ce a stat in Marea Britanie si in Irlanda, De Macias traieste in prezent in Franta si cistiga bani din memoriile sale scrise sau relatate in documentare de televiziune.Marianne Faithfull ,o muza rafinata Jerry Hall, o parteneralongeviva Odata incheiata idila cu muza sa cafenie, Mick se indragosteste de Jerry Hall, top-model in voga la sfirsitul anilor ’70. S-a zvonit chiar ca ea ar fi stricat de fapt relatia cu De Macias, chiar daca, oficial, era partenera lui Bryan Ferry. Noua partenera a lui Mick apare pe mai multe dintre copertele albumelor sale si aduce pe lume trei copii. Intervievata de curind de ziarul britanic „Daily Mail", fostul top-model se destainuie: „Jagger ma punea tot timpul sa platesc tot ce tinea de cheltuielile domestice sau pentru copii. Dar nu plateam, pentru ca banuiam ca are destui bani. Este generos cind vine vorba despre cadouri, dar e cam zgircit la cheltuielile de zi cu zi", rememoreaza Hall.

Jerry Hall si Mick Jagger se vor desparti in 1999, in momentul in care, chipesul model brazilian Luciana Gimenez sustine in presa ca are un copil cu Jagger, fapt confirmat ulterior de testul ADN. Clipa divortului nu este lipsita de umor. Cind ajung la tribunal pentru a legaliza divortul, Hall si Jagger afla ca, de fapt, ei nu au fost niciodata casatoriti. Ceremonia lor din Bali, realizata dupa tipicul hindus, este considerata „nula" din punct de vedere juridic. Totusi, avocatul lui Hall insista ca cei doi vor ramine prieteni si „vor fi tot timpul legati de dragostea comuna pentru copii", potrivit revistei „People".

Cit priveste relatia cu Gimenez, aceasta nu va continua, desi Mick isi recunoaste baiatul. Fostul model lucreaza actualmente pe postul de moderatoare la o televiziune din Brazilia. Dupa mai multe legaturi pasagere, ultima relatie serioasa a lui Jagger este aceea cu stilista L’Wren Scott, pe care se multumeste s-o numeasca „punctul meu principal de interes". Noua sa partenera traieste la Hollywood, dar a fost vazuta alaturi de Jagger in actualul turneu „A Bigger Band" al formatiei Rolling Stones.

Nascuta in 1967, L’Wren Scott lucreaza ca designer vestimentar si atinge impresionanta inaltime de 1,93 metri. „Mick Jagger a fost domesticit de prietena sa inalta cit un turn", observa cu umor „Daily Mail". Ziarul informeaza ca cei doi si-au cumparat vara trecuta o casa in Londra, in care au investit 6 milioane de lire sterline numai pentru amenajarile interioare. In luna mai, un prieten de-ai cintaretului a declarata ca, desi „Mike nu este deloc genul care sa se implice prea mult intr-o relatie, e interesant ca L’Wren a purtat la o petrecere din New York un inel de logodna", informeaza „Daily Mail".

Versuri cu icoane Fosta sotie a solistului Rolling Stones, Jerry Hall, va participa in aceasta vara la un festival de poezie din Anglia, informeaza femalefirst.co.uk, citata de NewsIn. Fost top-model, Hall si-a facut debutul literar cu prima sa poezie, „Icon", aparuta intr-un ziar britanic. Versurile nu sint deloc favorabile fostului ei sot, descris cu toate slabiciunile sale. Mick Jagger apare ca o persoana jucata pe degete de multimea care-l idolatrizeaza, aflat tot timpul in cautare de admiratoare si lipsit de orice profunzime sufleteasca.

Aflati ultimele peripetii din turneul formatiei Rolling Stones pe www.cotidianul.ro/select