Carismatice si cu un look atipic, jurnaliste serioase si frumoase, batrinul continent are la televizor de toate pentru toti.Arancha Bonete, o „Gina Pistol"in varianta spaniola Am ales cinci vedete feminine de televiziune care innebunesc revistele de birfe din cinci tari europene renumite pentru forta showbizului lor. Alessandra Sublet amesteca jurnalismul comercial cu emisiuni de divertisment de mare audienta. Arancha Bonete seamana cu multe vedete de la noi care imbina shootingurile pentru revistele dedicate barbatilor cu roluri de „coprezentatoare" sexy. Davina McCall este recunoscuta pentru forta de convingere in emisiunile de divertisment. Mareile Höppner face parte din categoria „stirista fatala", iar Simona Ventura e de departe cea mai exploziva aparitie in media italiene ale ultimilor ani. Arancha Bonete, Spania. Fosta Miss Playboy TV in 2004, spanioloaica Arancha Bonete are 26 de ani si provine din Valencia. A inceput Facultatea de Farmacie, fara sa-si termine insa studiile. Este pasionata de pictura, ii place sa scrie poezie si se defineste ca o persoana sociabila si plina de empatie. Chiar daca actualmente traieste la Miami si la Valencia, a stat si in tarile latino-americane. Prezinta alaturi de Pocholo Martínez emisiunea „Pocholo 07 (fara domiciliu fix)" emisa de postul tv La Sexta. Ambele staruri tv au plecat intr-o autocaravana destul de epuizanta din punct de vedere fizic. Scopul emisiunii este sa prezinte diversele regiuni din Spania, precum Galitia, Catalonia sau Andaluzia. Intr-un interviu recent, Bonete se autodefineste dupa un tipar romanesc - Gina Pistol: „Chiar daca sint putin naiva, asta nu-mi displace. Chiar daca senzualitatea este o parte a personalitatii mele, nu-i dau mai multa importanta decit e cazul".

Alessandra Sublet (foto), Franta. Chipesa prezentatoare franceza Alessandra Sublet are 29 de ani si prezinta matinalul de la Canal+ precum si emisiunea „Strict Confidential" de la M6. Urmind sa implineasca 30 de ani in acest an, Sublet nu este doar o jurnalista sarmanta, dar si una care stie sa scrie despre orice subiect. A luat interviuri, a realizat anchete si s-a lansat in presa scrisa ca freelancer. Incepind din 2004, prezinta diverse rubrici la matinalul de la Canal+, unde dovedeste ca poate vorbi despre orice. A prezentat cu ironie si orginalitate ultimele gadgeturi, cum sint MP3 playerele si camerele de securitate. Din toamna anului trecut, ea apare si la M6, unde o inlocuieste pe Virginie Efira, in cadrul emisiunii „Strict Confidential". „Televiziunea nu este o lume populata de ursuleti de plus, ci este un loc in care intilnesti oameni cu care te intelegi si altii cu care nu te poti intelege. Cit priveste conducerea de la M6, acolo sint niste oameni adorabili", declara prezentatoarea. Cit despre valoarea sa, ce o diferentiaza de celelalte femei, aceasta pare sa fie „spontaneitatea", dupa cum se autodefineste Sublet.

Vedeta „Big Brother". Davina McCall (foto) este cel mai bine platita prezentatoare tv din Marea Britanie. A devenit extrem de populara intr-un timp-record datorita capacitatii sale de a trezi empatia si entuziasmul in telespectatori. Nu este o frumusete tipica, dar tabloidele si analistii media se refera la ea ca la o „profesionista care stie cuvintele-cheie pentru a stoarce o lacrima, a genera hohote de ris si pentru a crea dependenta de ecran". In prezent este gazda show-ului tv „Big Brother", seria sase, care inca se bucura de popularitate in rindul britanicilor. Are 40 de ani si o poveste care aminteste de visul american: fata frumoasa, rebela si ambitioasa care a pornit de jos, lucrind initial intr-un bar din Londra, care s-a confruntat cu probleme legate de consumul de droguri, dar care s-a impus prin ambitie si dorinta de celebritate. S-a scris foarte mult despre relatia ei cu Eric Clapton si despre cele trei tatuaje de pe buze, incheietura miinii (un trandafir) si de pe fund. Acum este casatorita cu o alta celebritate media, Mathiew Robertson. Si-a inceput cariera la MTV, si-a incercat talentul de actrita in seriale tv si productii de seria B, dupa care s-a specializat pe emisiuni de divertisment.

Mareile Höppner (foto), Germania. Mareile Höppner are 30 de ani si este in prezent moderatoare la postul Sat.1, unde prezinta, de luni pina vineri, emisiunea „Sat1 la prinz". Inainte a mai trecut pe la stirile de seara de la RTL si la o emisiune de actualitati difuzata de Pro 7. La facultate a studiat limba germana si religia, dar pina la urma s-a hotarit sa intre in jurnalism, prezentind initial starea vremii la Radio Nora. Acum un an, in urma unui sondaj, a fost aleasa cea mai sexy prezentatoare de stiri de pe posturile germane de televiziune. „Fireste ca sint bucuroasa daca spectatorii ma plac. Sper insa ca in primul rind ei ma asculta", a declarat Höppner. Prezentabila moderatoare mai spune ca se bucura pentru faptul ca domeniul jurnalistic, dominat pina nu de mult de partea masculina, incepe sa fie populat si de reprezentante ale sexului frumos. „Pina nu de mult, numai barbatii aveau cuvintul. Intre timp au intrat in presa femei puternice, care sint greu de impresionat", spune prezentatoarea de la Sat1.Simona Ventura, vedeta RAI,cea mai urmarita in Italia Simona Ventura, de la Miss Univers la RAI. Una dintre cele mai in voga prezentatoare de televiziune italiene, Simona Ventura, nascuta in 1965, la Bologna, s-a facut cunoscuta mai intii la concursurile de frumusete. Dupa competitii nationale, in 1988 a reprezentat Italia la Miss Univers. A prezentat mai multe programe sportive si de divertisment pentru Mediaset, dar „Hienele" i-a adus cu adevarat celebritatea. A fost aleasa cea mai buna femeie de televiziune in 1998 si 1999, iar in 2001 s-a intors la RAI, unde, printre alte emisiuni, a prezentat reality show-ul „Insula celor celebri", care a inregistrat un record de audienta. Cu toate acestea, sex-simbolul televiziunii italiene a inceput sa-si cam piarda farmecul, mai multe emisiuni pe care le-a prezentat in 2006 si in 2007 fiind desfiintate din cauza lipsei de popularitate. „Daca ceea ce fac nu mai da rezultate, imi deschid o pizzerie", a declarat Ventura, iar faptul ca cele citeva restaurante ale sale sint recunoscute in lumea mondena italiana ii confirma intuitia. Are doi fii in urma casatoriei cu fotbalistul Stefano Bettarini, de care a divortat in 2004. Aflati ce se intimpla la emisiunile Alessandrei Sublet de pe blogul ei, accesibil la www.cotidianul.ro/select