CFR Marfa va participa la privatizarea diviziei de transport de marfa a companiei feroviare de stat din Ungaria, MAV, a declarat vineri Ludovic Orban, ministrul Transporturilor.

"Dupa o analiza pe care noi am facut-o la nivelul minis
CFR Marfa va participa la privatizarea diviziei de transport de marfa a companiei feroviare de stat din Ungaria, MAV, a declarat vineri Ludovic Orban, ministrul Transporturilor.

"Dupa o analiza pe care noi am facut-o la nivelul ministerului, am decis ca CFR Marfa sa participe la licitatia pentru privatizarea companiei ungare MAV. Sintem intr-o perioada in care companiile trebuie sa iasa din cadrul national si sa se dezvolte in competitia de pe piata europeana. Consider ca CFR Marfa are capacitatea sa se dezvolte pe plan regional", a declarat ministrul Transporturilor. Potrivit acestuia, eventuala achizitie nu se va face cu bani de la buget, ci vor fi folosite alte surse, inclusiv parteneriate cu consortii bancare si fonduri de investitii. Orban a mai precizat ca de privatizarea diviziei ungare sint interesate si firme din Austria, Germania si Rusia.

Liviu Bobar, director general al CFR Marfa, ne-a declarat ca "firma ungara este interesanta", pentru ca o eventuala preluare a acesteia "duce la cresterea portofoliului de comenzi si a volumului de activitate pe tranzitul de marfuri dinspre vest catre est". "Nu este neaparat singura companie pe care o dorim in tarile limitrofe, dar este singura care e scoasa la privatizare", spune Bobar. Directorul a reiterat ideea ca CFR Marfa are posibilitatea sa participe cu resurse proprii la privatizare. Anul trecut, compania a avut un profit brut de aproximativ 40 de milioane de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.