Telekom Austria a infiintat compania Jetstream Ro SRL, cu sediul in Bucuresti si un capital subscris de 8,6 milioane de lei. Principalul actionar al noii companiei este Telekom Austria Fixnet Aktiengesellschaft, care detine 99,9% din actiuni. Telekom Austria Fixnet este divizia de administrare a operatiunilor de telecomunicatii fixe din cadrul holdingului Telekom Austria.
Potrivit Monitorului Oficial, Jetstream Ro SRL va fi administrata de Josef Trimmel si Johannes Peintnger. Josef Trimmel este directorul departamentului de access in retea en-gros al Telekom Austria, care este prezenta de peste un an pe piata romaneasca a internetului en-gros, prin intermediul partenerului local Datek Telecom.
JetStream este numele retelei terestre internationale dezvoltate de Telekom Austria si ofera servicii en-gros de internet broadband si de voce-prin-IP pentru operatori de telefonie, furnizori de servicii de internet si alte companii.
"Jetstream nu este deocamdata un serviciu comercial", a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei Datek Telecom, Leonard Lichi, care este partenerul din Romania al Telekom Austria. "Activitatile din Romania legate de JetStream vor fi administrate de catre Datek Telecom", a spus Lichi, care a mai precizat ca infiintarea companiei Jetstream este o simpla formalitate.
Directorul Datek Telecom a explicat ca prezenta Telekom Austria in Romania deserveste in principal clientii existenti ai grupului, adica filialele din Romania ale firmelor austriece cu activitati de export. Exista planuri ca Telekom Austria sa ofere companiilor de telecomunicatii de pe piata romaneasca access la reteaua Jetstream, dar detaliile in acest sens vor fi definitivate ulterior, a mai spus Leonard Lichi.
Grupul de companii Telekom Austria furnizeaza servicii de comunicatii fixe (telefonie fixa, comunicatii de date si acces internet), comunicatii wireless (date si telefonie mobila) precum si servicii financiare pentru firme din sectorul telecomunicatiilor. Compania are circa 12.000 de angajati si a avut anul trecut venituri de 4,8 miliarde de euro.