Fotbalisti, ciclisti, gimnasti...sportivi intr-un cuvant, se dopeaza. Vor performanta cu orice pret. Ei bine nebunia a trecut deja pragul dopingului la oameni. Deunazi un cal a fost depistat dopat la finele unei competitii desfasurate in Ge

Fotbalisti, ciclisti, gimnasti...sportivi intr-un cuvant, se dopeaza. Vor performanta cu orice pret. Ei bine nebunia a trecut deja pragul dopingului la oameni. Deunazi un cal a fost depistat dopat la finele unei competitii desfasurate in Germania. Calul Air Jordan, al sportivului german Daniel Deusser, clasat pe locul doi in proba de sarituri peste obstacole a finalei Cupei Mondiale de la Las Vegas, a fost depistat dopat cu rezerpina, dar nu a fost suspendat, din cauza unui viciu de procedura, desi ambele probe, A si B, au fost pozitive. POZITIV. Federatia Internationala de Echitatie (FEI) a confirmat, joi, prezenta substantei interzise in corpul calului, dar a precizat, intr-un comunicat, ca "pe baza unui numar mare de factori luati in considerare, legati de efectuarea controlului antidoping si tinand cont de faptul ca probele nu sunt concludente, am luat decizia de a nu acorda nicio sanctiune in acest caz", scrie presa germana. FEI nu a oferit alte detalii, lasand loc la speculatii facute de presa de specialitate, care sustine ca, dintr-un viciu de procedura, proba B a iesit pozitiv, ca si proba A, abia dupa un al doilea control, fapt care ar pune sub semnul indoielii modul de efectuare a testului. Rezerpina este o substanta folosita in medicina umana pentru tratarea schizofreniei si a problemelor legate de presiunea sangelui. La cai, aceasta substanta este utilizata "pentru a linisti animalul si a-l ajuta sa scape de stresul provocat in concursuri de multimea prea galagioasa". Daniel Deusser, in varsta de 25 de ani, care locuieste in Olanda, la Walkenswaard, a ocupat in mod surprinzator locul al doilea la Las Vegas, desi facea parte din echipa B a Germaniei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.