"Legea va avea o anexa, in care vor fi enumerate toate legile din epoca, legi care au caracter vadit politic si aici nu e vorba de reabilitare, ci de anularea sentintelor date", a spus Kovacs, citat de Mediafax. Initiativa va cuprinde si o prevedere
"Legea va avea o anexa, in care vor fi enumerate toate legile din epoca, legi care au caracter vadit politic si aici nu e vorba de reabilitare, ci de anularea sentintelor date", a spus Kovacs, citat de Mediafax. Initiativa va cuprinde si o prevedere privind desemnarea unor judecatori care sa identifice in arhivele existente ale instantelor si la Arhivele Nationale, care au fost procesele in care au existat condamnari pentru delicte politice. Pentru condamnari vor exista prevederi de despagubire a urmasilor, a mentionat Peter Ekstein Kovacs.
El a adaugat ca proiectul se opreste la 1963 pentru ca in acel an s-a modificat Codul Penal si infractiunile politice au fost scoase. Proiectul urmeaza sa fie depus la Parlament. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.