European - de la 1 iulie consumatorii au un ajutor   De la 1 iulie 2007 tot ce tine de modalitatea de fabricare si de intretinere a produselor alimentare trebuie specificat pe eticheta acestora.Noile reglementari in ceea ce priveste produsele alimentare ar fi trebuit sa intre in vigoare la 1 iulie 2007 si ar trebui prelucrate, in asa fel incat sa fie direct aplicabile in toate tarile membre ale Uniunii Europene, dupa cum reiese din Regulamentul 1924 al Comisiei Europene.  CALORII. Exista cateva reguli pe care etichetele trebuie sa le indeplineasca. Pe etichetele produselor cu putine calorii (low energy) trebuie sa se specifice ca produsul contine putine calorii si orice alta precizare, care are acelasi sens pentru consumator, poate fi facuta daca produsul nu contine mai mult de 40 kcal (170 kj)/ 1.000 g pentru cele in stare solida si mai mult de 20 kcal (80 kj)/ 100 ml pentru lichide. Pentru indulcitorii de uz casnic limita este de 4 kcal (17kj) pentru o portie, pentru echivalentul a 6 g de zahar (aproximativ o lingurita de zahar). Pentru produsele cu calorii reduse (energy reduced) trebuie mentionat ca produsul are putine calorii si orice alta precizare, care are acelasi sens pentru consumator, poate fi facuta daca valorile caloriilor sunt de 30%. In cazul celor fara calorii (energy-free) trebuie sa se faca mentiunea ca produsul nu contine calorii si orice orice alta precizare, care are acelasi sens pentru consumator, poate fi facuta daca produsul nu contine mai mult de 4 kcal (17 kj)/ 100 ml. Pentru indulcitorii de uz casnic limita a 0,4 kcal (1,7 kj)/ portie, cu echivalentul pentru echivalentul a 6 g de zahar (aproximativ o lingurita de zahar).  GRASIMI. In  cazul produselor fara grasimi (fat-free), precizarea trebuie facuta pe eticheta, orice alta specificatie, care are acelasi sens pentru consumator, poate fi facuta daca produsul contine nu mai mult de 0,5 g de grasimi/ 100g sau 100 ml. Oricum, precizarea "X% fat-free" ar trebui interzisa, se spune in Regulament. Alimentele fara adaos de zahar (with no added sugar) ar trebui sa contina o precizare care arata ca nu a fost adaugate zaharuri si orice alta precizare care are acelasi sens, poate fi facuta daca produsul nu contine mono sau dizaharide adaugate sau orice alt produs alimentar utilizat pentru proprietatile de indulcitor. Daca zaharurile sunt prezente in mod natural in produs, de asemenea, trebuie specificat pe eticheta: contine in mod natural zaharuri.  SARE. De asemenea, daca produsele care contin foarte putin sodiu si sare (very low sodium /salt) trebuie sa se mentioneze acest lucru pe eticheta si orice alta precizare, care are acelasi sens, poate fi facuta daca produsul contine nu mai mult de 0,04 g de sodiu, sau echivalentul lor de sare, pentru 100g sau 100 ml. Precizarea nu ar trebui facuta si in cazul apelor naturale minerale si alte tipuri de ape. Daca produsul este (light/lite) orice alta precizare care are acelasi sens pentru consumator ar trebui sa intruneasca aceleasi conditii ca acelea care se refera la termenul "reduced". Precizarea ar trebui, de asemenea, sa fie insotita de indicatiile caracteristice care fac produsul alimentar light sau lite. Daca pe eticheta sunt mentionati termenii "in mod firesc/natural" (naturally/ natural) inseamna ca produsul alimentar intalneste conditiile precizate de Regulament, iar pentru folosirea precizarii nutritionale termenul "in mod firesc/ natural" poate fi folosit ca un prefix a acestei precizari.   Surse de proteine Prin mentionarea pe eticheta a sursei de proteine ( source of protein) suntem informati ca  produsul reprezinta o sursa de proteine si orice alta precizare care are acelasi sens pentru consumator poate fi facuta, daca cel putin 12% din valoarea energiei a produsului alimentar este furnizata de proteine. Daca produsul etichetat are multe proteine (high protein) pe eticheta va fi mentionat acest lucru, ceea ce inseamna ca produsul contine un nivel ridicat de proteine si orice alta precizare cu  acelasi sens poate fi facuta, daca cel putin 20% din valoarea energiei a produsului alimentar este furnizata de proteine.