Italienii s-au suparat rau de tot pe urmasii tandemului Traian - Decebal. Primaria din Milano a hotarat sa-i expulzeze pe romii campati in 12 tabere la periferia frumosului oras transalpin. Sunt doar vreo 5.000 (cinci mii) de romi. Efectivul unei d
Italienii s-au suparat rau de tot pe urmasii tandemului Traian - Decebal. Primaria din Milano a hotarat sa-i expulzeze pe romii campati in 12 tabere la periferia frumosului oras transalpin. Sunt doar vreo 5.000 (cinci mii) de romi. Efectivul unei divizii pe timp de pace sau al unei legiuni din timpurile de glorie ale imperiului.  Cele cateva mii de persoane care se trag din daci si din romani pot fi considerate ca avand o misiune de revansa din partea stra-stra-stra-stra... mosilor daci. Nu stim noi chiar din buchea abecedarului ca romanii ne-au ocupat, si la plecare au luat si aurul? Cetatenii romani de la marginea orasului Milano fac incursiuni de pedepsire prin locurile aglomerate, prin casele mai putin pazite, prin magazine, in cautarea aurului praduit de stra-stra-stra... mosii lui Traian. Nu poti pacali istoria, asa incat ei, pasaportarii romani, lupta pentru o cauza dreapta. Repara eroarea invinsilor de la 101 e.n., a sclavilor din Dacia Traiana. Motivatia autoritatilor locale din Milano pentru expulzarea romilor este abuziva si mincinoasa. Ei folosesc reglementarea UE care permite trimiterea la domiciliu a persoanelor care nu au mijloace decente de subzistenta. Nimic mai neadevarat! Romii din taberele milaneze au asemenea mijloace - ei muncesc zi, dar mai ales noapte, in  conditii periculoase si potrivnice. Trebuie sa fie iuti de mana sub privirile mereu agere ale camerelor de luat vederi; au spectrul infruntarii cu carabinierii. Cei incadrati in departamentul cersetori au nevoie de studii dramatice pentru a stoarce mila trecatorilor, or scoala de la Scala este scumpa rau.  Pentru milanezii innebuniti de legiunile rome, adversitatea are si alte motive, mai contemporane. Refuzul lui Chivu de a veni la Inter Milano nu poate fi iertat. Iar tot ce are radacina cuvantului "rom" deranjeaza in nordul bogat al Italiei. Cum sa nu se planga romii din Romania de discriminarea la care sunt supusi in Milano? Necazul repatrierii fortate a legiunilor noastre nu poate fi decat egal cu bucuria milanezilor care au castigat doar o batalie. In locul fiecarui ostas expulzat sunt pregatiti sa plece de acasa zece. Primaria din Milano nu are nici o sansa. Dreptatea istorica este in curtea noastra, Decebal este razbunat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.