Un intelectual de sorginte rara, prin mintea caruia au trecut munti de biblioteci. Sufletul lui a iubit si s-a lasat iubit, de fiecare data, definitiv. La el n-a existat rolul vietii. Au existat rolurile vietii. Pentru ca prezenta lui intr-un spectac
Un intelectual de sorginte rara, prin mintea caruia au trecut munti de biblioteci. Sufletul lui a iubit si s-a lasat iubit, de fiecare data, definitiv. La el n-a existat rolul vietii. Au existat rolurile vietii. Pentru ca prezenta lui intr-un spectacol insemna garantia succesului. De la Romeo la Hamlet si de la Iancu Jianu la Gelu Ruscanu, personajele pe care le-a intruchipat raman mereu vii si irepetabile in memoria spectatorilor.  Cunostea la perfectie engleza britanica. A recitat, cu vocea lui inconfundabila, dublata de o inteligenta ascutita, din Eminescu, asa cum n-a facut-o nimeni. Scena lui de suflet? Teatrul L.S. Bulandra, desi a jucat la Teatrul National Bucuresti, Craiova, la Nottaraa€¦ Iubea caii si cainii. Toti care l-au cunoscut, iubit si respectat vorbesc despre el la timpul prezent: regizori, actori, prieteni, studenti, foste iubiri, prima si ultima sotie.  Viata lui? Un lung sir de intamplari mai mult sau mai putin plauzibile. Carisma? Umorul? Talentul? Unice! "Singurul lucru care poate aduce bucurie si multumire e sa faci pentru altcineva ceea ce are el nevoie si tu sa simti placere. Atunci e perfect. Eu asta am incercat sa fac o viata-ntreaga." Asa spunea acum trei ani. Si pentru ca toate astea trebuiau sa poarte un nume, li s-a spus simplu Adrian Pintea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.