Politia italiana a anihilat doua retele compuse in majoritate din cetateni romani, care clonau carti de credit si vindeau substante stupefiante. Autoritatile italiene au arestat 15 membri ai acestor grupari, surprinsi in flagrant delict, relateaza La
Politia italiana a anihilat doua retele compuse in majoritate din cetateni romani, care clonau carti de credit si vindeau substante stupefiante. Autoritatile italiene au arestat 15 membri ai acestor grupari, surprinsi in flagrant delict, relateaza La Repubblica in pagina electronica. Totodata, alte 15 persoane au fost denuntate, iar oamenii legii au confiscat circa 500 de carti de credit clonate, mai multe dispozitive pentru modificarea frauduloasa a bancomatelor si terminalelor POS, dar si computere in care erau instalate programe folosite in activitatile ilegale. Arestarile si cele 34 de perchezitii au avut loc in regiunile Lombardia (nord), Lazio (centru-vest), Abruzzo (centru-est), Piemonte (nord) si Puglia (sud). Anchetele, demarate in urma unei sesizari a unui comerciant din Cagliari (Sardinia, vest), au dezvaluit faptul ca unele carti de credit clonate fusesera folosite in restaurante de lux, ca si in magazine si centre de inchiriere autoturisme din provincia Milano, de catre persoane care, odata identificate, au fost plasate sub supraveghere. Interceptarile telefonice au dus la descoperirea celor doua retele infractionale, compuse in special din romani, care activau pe tot teritoriul Italiei dar aveau ramificatii si in Spania, Franta, Marea Britanie, Germania, Romania si Olanda. Aceste celule mentineau legatura intre ele si clonau carti de credit, insa practicau si traficul de droguri. (O. ROTARU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.