Ministerul Transporturilor va cheltui 30 milioane euro pentru dezvoltarea terminalelor intermodale care vizeaza conexiunea diferitelor mijloace de transport pentru marfa si peste 350 milioane euro pentru sectorul naval, finantarea urmand a fi asigura
Ministerul Transporturilor va cheltui 30 milioane euro pentru dezvoltarea terminalelor intermodale care vizeaza conexiunea diferitelor mijloace de transport pentru marfa si peste 350 milioane euro pentru sectorul naval, finantarea urmand a fi asigurata prin fondurile europene in perioada 2007-2013.
Pentru dezvoltarea infrastructurii navale pe Dunare (imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare, lucrarile la Canalul Sulina etc.), din fondurile structurale se vor aloca 201,32 milioane euro, iar pentru modernizarea si dezvoltarea porturilor maritime si fluviale, inca 157,93 milioane euro. Pe lista potentialelor proiecte se afla si cele legate de accesul feroviar in Portul Constanta, realizarea podului rutier Dunare-Marea Neagra, extinderea Digului Sud si modernizarea porturilor de pe Dunare.
Pentru dezvoltarea terminalelor internodale, care vizeaza circulatia marfurilor prin folosirea mai multor tipuri de mijloace de transport, respectiv feroviar, aerian, maritim si rutier, se vor aloca 30 milioane euro din fondurile europene.
MT estimeaza ca anul acesta se vor aloca numai 100 milioane euro, banii fiind destinati anumitor proiecte rutiere si pregatirii studiilor de fezabilitate, pentru proiecte de executie sau licitatii, lista putand fi modificata in cazul in care exista alte obiective de infrastructura al caror grad de pregatire este corespunzator.
In cadrul POS-ului Transporturi, beneficiarii banilor europeni vor fi Compania de Autostrazi, CFR, CFR Calatori, administratiile aeroportuare si cele ale sporturilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.