Mouse-ul este fara fir, reincarcabil si va costa 150 de euro la intrarea pe piata, in luna august.

Logitech a prezentat, astazi, mouse-ul reincarcabil fara fir Logitech MX Air, un mouse laser versatil care functioneaza atit pe birou, cit si in aer, relateaza un comunicat al companiei.

Mouse-ul fara fir reincarcabil Logitech MX Air va fi disponibil in Statele Unite si in Europa incepind din luna august, iar in Europa ajunge la un pret recomandat de 149,99 euro. Poate fi folosit in acelasi mod in care este utilizata o telecomanda, astfel incit tot continutul multimedia de pe calculator poate fi controlat de la distanta.

Noul mouse Logitech imbina trei tehnologii importante: Freespace motion-control, comanda prin gesticulare si wireless. Astfel, utilizatorii pot indica, selecta si reda fisiere media cu o simpla miscare a incheieturii miinii, relateaza compania.

„Mouse-ul MX Air ofera utilizatorilor o noua cale de control al continutului de divertisment de pe calculator. Este destinat oricui a ascultat muzica pe calculator si a trebuit sa se intoarca de fiecare data la birou pentru a schimba melodiile sau a modifica volumul. Este folositor pentru aceia care vor sa impartaseasca pozele din vacanta cu prietenii si parintii fara sa fie legati de birou. Se adreseaza milioanelor de utilizatori de Internet care acceseaza si urmaresc filmulete pe site-uri precum YouTube sau Grouper. Este si pentru cei care au un calculator in camera de zi si vor sa acceseze continutul media dupa cum doresc", a declarat Erik Charlton, director de marketing de produs pentru mouse-uri de performanta si jocuri in cadrul Logitech.

Tehnologia Freespace motion control este conceputa sa ofere navigare precisa fara limitarile intilnite la precedentele dispozitive utilizabile in aer. Aceasta tehnologie patentata este bazata pe o combinatie a senzorilor MEMS (microelectromechanical systems), tehnologiei DSP (digital signal processing) si tehnologiei wireless RF (radio frequency). Aceste tehnologii combinate le permit utilizatorilor sa tina mouse-ul in orice directie, sa tinteasca in orice directie si sa se bucure de controlul intuitiv si fara efort asupra cursorului. In plus, algoritmi sofisticati disting intre miscarile intentionate si neintentionate ale miinii, inlaturind efectiv tremurul involuntar pe care fiecare il are cind tine un dispozitiv in aer.

Comenzile bazate pe gesticulare adauga un nou nivel de sofisticare mouse-ului MX Air. Pentru a schimba volumul, utilizatorii trebuie sa apese si sa tina apasat volumul butonului si sa miste mouse-ul incet, la dreapta pentru a mari volumul, iar la stinga pentru a-l da mai incet. Pentru aplicatiile muzicale, o miscare circulara la dreapta activeaza comanda „skip track" (urmatoarea melodie), in timp ce o miscare la stinga activeaza repetarea melodiei.

In locul unei rotite de scroll traditionale, mouse-ul MX Air dispune de un panel de scroll sensibil la atingere. O lovitura a degetului pe suprafata tabloului activeaza mecanismul de scroll inert, care isi potriveste viteza in acord cu viteza miscarii degetului. Functiile media Play/Pause, Volume/Mute, Back si Select pot fi usor accesate din aer apasind cu degetul butoanele largi, luminate portocaliu.

Mouse-ul MX Air are un design science-fiction, completat de un invelis negru, semitransparent, o baza argintie si o forma conturata. Forma atent lucrata ofera versatilitate, permitind oamenilor sa foloseasca fara probleme mouse-ul ca pe unul de birou. Mouse-ul reincarcabil MX Air functioneaza cu tehnologia Logitech 2.4 GHz Digital Cordless, care ofera o raza de actiune de pina la zece metri. Suportul pentru incarcare lucios nu sare in ochi, iar cu micro-receiverul de 2,4 Ghz, mouse-ul MX Air este usor de conectat si utilizat cu un calculator sau un laptop.