Acuzatii PC - Presedintele, in "noroiul bataliilor" Actiunea in instanta intentata de presedintele Traian Basescu ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost calificata ieri de purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, drept un gest pe care sefu
Acuzatii PC - Presedintele, in "noroiul bataliilor" Actiunea in instanta intentata de presedintele Traian Basescu ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost calificata ieri de purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, drept un gest pe care seful statului nu ar fi trebuit sa-l faca. "Cred ca este sub demnitatea unui presedinte sa dea in judecata pe oricine, cu atat mai mult pe un ministru. A devenit un lucru vulgar sa dai in judecata pentru calomnie. Acest gest il coboara pe presedinte in noroiul din bataliile acestea numite calomnii", a spus Bogdan Ciuca. (D. Mihalascu)   Campanie - Interdictii pentru partidele politice Partidele politice nu vor putea accepta donatii sau servicii gratuite din partea unei autoritati sau institutii publice, regie autonoma, companie nationala, societate comerciala sau bancara cu capital integral sau majoritar de stat, in campania electorala sau activitatea curenta. Interdictia se aplica si in cazul societatilor comerciale care, cu 12 luni inainte de inceperea campaniei electorale, au desfasurat activitati finantate din fonduri publice, conform unei hotarari aprobate de Guvern.   In tur cu Basescu - Isarescu, cel mai tare contracandidat In situatia in care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale anticipate, intr-un tur doi, Mugur Isarescu ar fi cel mai tare contracandidat pe care l-ar avea Traian Basescu, releva un sondaj BCS, realizat intre 22 si 30 iunie 2007. Astfel, C.V. Tudor ar obtine 11,5% din intentia de vot intr-o confruntare cu Basescu, C.P. Tariceanu - 18,2%, Theodor Stolojan - 22,4%, Mircea Geoana - 25,4%, Gigi Becali - 26,9%, iar Mugur Isarescu - 33,6%. (Aniela Nine)     Parlament - Deplasari externe de 2 milioane de euro Deplasarile externe ale parlamentarilor romani in 20 de luni de mandat au costat aproximativ 2 milioane de euro, arata un studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), care precizeaza ca multe din excursiile alesilor nu au avut vreun efect asupra procesului legislativ.Tanzania, Egipt, Oman, Guyana Franceza sau Quatar sunt cateva dintre destinatiile exotice ale alesilor. Mai mult, cei de la IPP au descoperit cazuri in care, desi plecati in deplasare, "o serie de deputati figurau in acelasi timp ca votand pe baza de cartela" in plenul Camerei Deputatilor. (Aniela Nine)  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.