"Cele trei zile ale campionatului vor fi animate de spectacole de teatru ambulant, concerte de muzica populara, lautareasca sau usoara, prezentari si degustari de vinuri. Dar, dincolo de acest program alternativ menit sa asigure distractia intregii f
"Cele trei zile ale campionatului vor fi animate de spectacole de teatru ambulant, concerte de muzica populara, lautareasca sau usoara, prezentari si degustari de vinuri. Dar, dincolo de acest program alternativ menit sa asigure distractia intregii familii, important ramane Concursul. In toate tarile europene, acest tip de eveniment este o ocazie excelenta de distractie in aer liber si socializare si ar fi fost pacat sa nu avem unul si in Romania", sustine Radu Zarnescu, promotorul acestei competitii.
Campionatul va avea doua tipuri de intreceri: gatit in aer liber, la ceaun, plita sau gratar, sub ochii juriului international (prezidat de un membru al Academiei de Arte Culinare din Franta), si mancaruri gata pregatite pentru expozitie. Juriul va acorda calificative in functie de gustul mancarii, tehnicile de preparare, indemanare, calitatea aranjamentului vizual, dar si creativitate, inovatie si calitatea prezentarii echipelor. Sunt admisi in concurs profesionisti si amatori, cu sau fara calificari sau diplome, atat individual cat si pe echipe (formate din maxim trei componenti).
"Este un spatiu al <<celei de-a treia culturi>>, care inlesneste dialogul, comunicarea reala pe toate palierele existentei noastre", afirma Zarnescu.(Cezar IOAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.