Intr-un top al celor mai frumoase goluri ale tuturor timpurilor ar fi al patrulea, dar este de departe cea mai stralucitoare reusita de la Mondialul american, din 1994. Expertii obiectivi ai fotbalului au constatat ca actiunea sauditul


Intr-un top al celor mai frumoase goluri ale tuturor timpurilor ar fi al patrulea, dar este de departe cea mai stralucitoare reusita de la Mondialul american, din 1994. Expertii obiectivi ai fotbalului au constatat ca actiunea sauditul Saeed Owairan a depasit ca frumusete executia lui Hagi, care a asezat mingea la vinclul portii columbianului Cordoba, sau calciiul lui Ilie Dumitrescu care s-a oprit in plasa portii Argentinei. Golul lui Owairan este cel mai important din istoria Arabiei Saudite, pentru ca el a calificat nationala acestei tari in optimile CM 1994, dintr-o grupa cu Olanda, Belgia si Maroc. Inaintea ultimelor meciuri, arabii si belgienii aveau cite o victorie si o infringere, astfel ca partida ce le-a opus era decisiva pentru calificare, in conditiile in care Olanda isi adjudecase deja primul loc. Actiunea seamana intrucitva cu a lui Maradona, Owairan strabatind 60 m, driblind patru jucatori si apoi invingindu-l cu un sut plasat pe portarul Preudhomme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.