Immoeast detine in Romania 113 proprietati, cu o suprafata totala de 85 milioane mp. Astfel, tara noastra a devenit cea mai importanta piata pentru fondul austriac de investitii imobiliare, fiind considerata un punct atractiv pe harta


Immoeast detine in Romania 113 proprietati, cu o suprafata totala de 85 milioane mp. Astfel, tara noastra a devenit cea mai importanta piata pentru fondul austriac de investitii imobiliare, fiind considerata un punct atractiv pe harta investitiilor imobiliare, dupa cum se arata in raportul companiei, preluat de NewsIn. "Immoeast si-a stabilit un program de investitii, care a fost pregatit in detaliu la inceputul acestui an financiar si care merge conform planurilor. In ceea ce priveste piata investitiilor, ne-am reorientat catre Europa de Sud-Est, iar Romania este in prezent cea mai importanta locatie pentru noi", a declarat in comunicat directorul general al Immoeast, Karl Petrikovics. In Romania, Immoeast a achizitionat centrul comercial Polus, din Cluj, de la managerul de constructii al proiectului, TriGranit, tranzactie pentru care a semnat un aranjament financiar total de la 1,415 milioane mp la 4.891 milioane mp. Dupa ce a achitat 110 milioane de euro pentru proiectul de birouri S-Park din Bucuresti, Immoeast detine si urmatoarea pozitie intr-un top Colliers al achizitiilor ca marime a investitiei din Romania.
Potrivit Colliers, fondul austriac detine si centrul comercial Euromall (60 milioane euro) si cladirea de birouri Victoria Park (65 milioane euro).
De asemenea, fondul a achizitionat recent 80% din proiectul mallului "Gold Plaza" din Baia Mare, in care va investi 97 de milioane euro. Restul de 20% din mall va fi cumparat la finalizarea proiectului. Immoeast a mai achizitionat in ultimele cinci luni numeroase centre comerciale aflate chiar in stadiul de proiect in Romania, printre care si Polus Center Constanta, dar si un centru comercial din Craiova. Astfel ca in portofoliul Immoeast din Romania se regasesc 44 de proiecte de retail, cu o suprafata de 894.000 de mp.
Fondul austriac de investitii imobiliare a anuntat ca, pana in anul 2010, va investi peste 700 milioane euro in achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca. Drept urmare, in urmatorii 3 ani, valoarea portofoliului detinut in Romania va creste la 2,1 miliarde euro.
Prin achizitiile din ultimul an, s-a dublat portofoliul Immoeast, care, la nivel mondial, a ajuns in prezent la o valoare de peste noua miliarde de euro. Achizitiile recente au crescut numarul proprietatilor Immoeast de la 116 la 385, in timp ce suprafata totala a terenului detinut s-a marit de la 1,415 milioane mp la 4.891 milioane mp.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.