Patronul „Stiintei" a rupt colaborarea cu CJ Dolj, care vrea sa construiasca un mall in locul Stadionului Tineretului.

Razboiul dintre presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, si omul de afaceri Adrian Mititelu si-a consumat ieri un nou episod. Patronul „Stiintei" a decis sa rupa colaborarea pe probleme de fotbal cu CJ Dolj in semn de protest fata de intentia lui Prioteasa de a darima Stadionul Tineretului pentru a ridica acolo un mall. Mititelu a decis ca este timpul sa-si faca propriile grupe de juniori. „Prioteasa a trecut in rindul mafiei din Craiova. Le vom demonstra ca ne descurcam si fara ei si vom deveni puternici si fara sprijinul lor", a spus Adrian Mititelu, care a anuntat ca „Stiinta" urmeaza sa organizeze preselectii pentru juniori in perioada care vine si sa angajeze antrenori.

Mutarea lui Mititelu a venit la o zi dupa ce Prioteasa i-a amintit lui Mititelu ca Universitatea joaca in Liga I si pentru ca CJ Dolj finanteaza grupele de juniori ale „Stiintei". „Consiliul Judetean investeste de ani buni in echipele de copii si juniori, fara de care Universitatea Craiova nu ar putea sa se inscrie in prima divizie si nu am auzit niciodata o vorba buna din partea domnului Mititelu", a spus Prioteasa. Acesta considera ca Mititelu a trecut la represalii deoarece nu a vrut sa intre in „combinatie". „Am purtat mai multe discutii telefonice pe marginea acestui subiect. Domnul Mititelu mi-a propus sa realizeze singur sau impreuna cu altii pe linga baza sportiva si spatii comerciale pe care sa le inchirieze si aceasta sa fie contributia autoritatilor publice locale pentru a sprijini Universitatea Craiova."

Conflict vechi de trei ani Firma SC Fotbal Club Fanatic Stiinta SA, controlata de Adrian Mititelu, a inchiriat in 2002, pe o perioada de 20 de ani, de la Clubul Sportiv Municipal, 22.232 mp reprezentind stadionul si anexele aferente. In anul 2003, printr-o hotarire de guvern, noul proprietar al Stadionului Tineretului a devenit CJ Dolj, iar la inceputul lui 2004 institutia doljeana a dat in judecata societatea pentru ca nu a realizat nici o modernizare din cele trecute in contract, cerind evacuarea chiriasului si plata chiriei restante, care in momentul evacuarii lui Mititelu (februarie 2007) era de 5,8 miliarde de lei vechi.