Elevii aflati in aceasta situatie au luat vacanta tot pe 8 iunie, odata cu colegii lor care au sustinut Testele Nationale incepand cu 18 iunie. Ei au pierdut, insa, sansa de a ocupa un loc la liceu, deoarece acest tip de examen national se organizeaz
Elevii aflati in aceasta situatie au luat vacanta tot pe 8 iunie, odata cu colegii lor care au sustinut Testele Nationale incepand cu 18 iunie. Ei au pierdut, insa, sansa de a ocupa un loc la liceu, deoarece acest tip de examen national se organizeaza intr-o singura sesiune. In aceste conditii, statutul elevilor care au avut corigente si le-au promovat este identic cu cel al scolarilor "picati" la Testele Nationale.
Intrucat durata invatamantului obligatoriu este de 10 clase, metodologiile elaborate de Ministerul Educatiei au in vedere asigurarea accesului in clasa a IX-a pentru toti absolventi clasei a VIII-a. Astfel, elevii din aceste doua categorii - spre deosebire de absolventii clasei a VIII-a care au promovat Testele Nationale - se pot inscrie in clasa a IX-a doar la scolile de arte si meserii. La anul, dupa ce trec clasa a IX-a la asemenea scoli, elevii in cauza se pot transfera la liceu, insa numai dupa promovarea Testelor Nationale 2008 si a examenelor de diferente. Prin urmare, indiferent daca au promovat sau nu Testele Nationale, absolventii clasei a VIII-a vor fi admisi in clasa a IX-a fara sa piarda un an de studiu. Aceste teste pot fi sustinute in oricare din sesiunile ulterioare, fara taxe.
Magda SEVERIN


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.