Gigi Becali a mai pierdut zilele trecute niste alegeri. E vorba, poate ati aflat, de propunerea lansata cititorilor de ziaristii de la publicatia spaniola "Marca" de a-i vota pe cei mai zbanghii din fotbalul international. Spre crunta sa dezamagire,
Gigi Becali a mai pierdut zilele trecute niste alegeri. E vorba, poate ati aflat, de propunerea lansata cititorilor de ziaristii de la publicatia spaniola "Marca" de a-i vota pe cei mai zbanghii din fotbalul international. Spre crunta sa dezamagire, baciul piperean, cel care zice ca tinteste intotdeauna numai prima pozitie, a ocupat un umilitor loc cinci, poate singura lui satisfactie fiind ca s-a aflat aproape la egalitate cu Silvio Berlusconi, cel care oricum exceleaza prin cu totul altceva decat bizarerii si giumbuslucuri. Sincer, credem ca mahnirea lui Gigi este indreptatita, daca observam ca a fost devansat de niste indivizi care in fotbalul nostru ar aparea drept indivizi perfect normali: presedintele lui Betis, care si-a botezat stadionul cu numele sau (bai, voi n-ati auzit de Sechelariu?), de un Mitica Dragomir al Portugaliei ori de o muiere din Serbia, care i-a epatat pe spanioli doar prin faptul ca e proprietara clubului Obilic si ca a fost nevasta temutului Arkan. Pai, se compara urdurosii astia cu nen-tu Gigi? Au reparat ei scumpete de Maybach cu ranga, s-au taiat ei cu coada furculitei si si-au dat cu magiun pe brat ca sa se faca "hermanos de sangre" cu presedintele lui Real Madrid, au injurat ei un intreg trust de presa, i-au chelfanit cumva pe CTP, Marcel Puscas, Huidu s.a., au vandut ei iaurt cu polonicul ori au facut comert cu blugi si ciunga aduse din Turcia? Ai? Asta ca sa nu mai amintim de rarele si dureroasele contacte al lui Gigi Becali cu cultura, dupa care ultima inca se resimte. Se stie ca el, dupa ce l-a citit pe Coelho, s-a autointitulat "Razboinicul luminii", dupa ce a silabisit niste pasaje din Macchiavelli s-a considerat instantaneu "Principele" ori dupa ce a cascat gura la un film istoric al lui Sergiu Nicolaescu s-a proclamat Mihai Viteazul. Poate ca dupa aceste experiente culturale ar fi timpul sa treaca si la ceva mai consistent, la Dostoievski, de exemplu, din opera caruia ar putea incepe cu romanul "Idiotul". E doar o propunere!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.