"Pozitia noastra este bine cunoscuta si este dictata de viata mai degraba decat de vreun plan artificial. Orice decizie in cazul Kosovo este posibila numai in conditiile existentei unei intelegeri intre partile implicate", a declarat, ieri, ministrul
"Pozitia noastra este bine cunoscuta si este dictata de viata mai degraba decat de vreun plan artificial. Orice decizie in cazul Kosovo este posibila numai in conditiile existentei unei intelegeri intre partile implicate", a declarat, ieri, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, avertizand ca "nici un alt fel de solutie nu va trece de Consiliul de Securitate al ONU". De partea cealalta a baricadei, Washingtonul si-a exprimat disponibilitatea de a coopera cu Moscova in dosarul Kosovo, fara a uita sa mentioneze ca "rezultatul final" ar trebui sa fie independenta provinciei. "SUA doresc sa colaboreze cu Rusia in vederea gasirii unei solutii", a declarat adjunctul pentru politica europeana al secretarului de stat a SUA, Daniel Fried, subliniind ca "presedintele Bush a precizat foarte clar ca independenta provinciei Kosovo va fi rezultatul final". Oficialul american nu a respins, totodata, posibilitatea amanarii deciziei Consiliului de Securitate al ONU in cazul Kosovo pana anul viitor, in lunile premergatoare summit-ului NATO, prevazut sa se desfasoare in aprilie 2008, la Bucuresti. In asteptarea verdictului ONU, kosovarii nu duc lipsa de planuri pentru obtinerea separarii de Serbia, veteranii Armatei de Eliberare din Kosovo (KLA) anuntand ca sunt pregatiti sa revina la arme in cazul in care disensiunile ruso-americane vor continua sa blocheze independenta provinciei. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.