Antrenorul campioanei a deschis stagiunea declaratiilor de razboi la adresa adversarelor.

Mitica Dragomir a anuntat deja ca urmeaza cel mai aprig campionat disputat vreodata in Romania, asa cum face la fiecare debut de sezon, iar, inainte de a se auzi scrisnet de crampoane pe gazon, conducatorii si antrenorii au dat friu liber proverbialei bascalii balcanice. Antrenorul Mircea Rednic a afirmat, dupa primul amical cistigat in Austria (3-0 cu modesta formatie germana Wacker Burghausen), ca, in campionatul trecut, jucatorii sai „au muscat" si au facut „ce face un ciine cind vede un copac", cu referire la modul detasat in care Dinamo a cistigat campionatul. „Am o echipa de ciini adevarati, care, atunci cind intra in teren, trebuie sa muste. Anul trecut au muscat, am facut si ce face un ciine cind vede un stilp sau un copac. Insa anul acesta va fi mult mai greu pentru ca celelalte echipe nu vor mai fi interesate de ce fac ele, ci de ceea ce facem noi. Nu trebuie sa traim din ce a fost anul trecut, acum sint inca sase echipe care se vor lupta cu sanse reale la titlu", a declarat Rednic, citat de site-ul oficial al clubului. Totusi, Rednic a refuzat sa intre in conflict cu Hagi: „Daca s-ar juca doar Rednic contra Hagi, el ar cistiga. Hagi m-ar bate oricind, pentru ca a fost un fotbalist foarte bun. Dar joaca echipele".

Rednic crede ca are un lot nu de 5 stele, cum afirma conducatorii dinamovisti, ci de 24 de stele. „A fost un antrenament foarte bun, dar au fost si multe greseli. Asa se intimpla in astfel de meciuri din aceasta perioada grea, in care trebuie sa facem acumulari. Se simt efectele concurentei mari din lot. Nu imi e usor sa fac primul 11, chiar le-am spus baietilor mei ca eu nu am o echipa de 5 stele, ci una de 24 de stele. Fiecare jucator e o stea, iar eu ma bazez pe fiecare dintre ei", a precizat el. Referitor la aceasta categorisire hoteliera a jucatorilor, Gigi Becali facuse si el remarce care s-au vrut ironice: „Dinamo si Rapid au cele mai bune loturi! Ce, sa ma laud si eu ca am cel mai bun lot?! Nu o sa fac asta. Poate Dinamo are lot de cinci ciini sau lupi, nu de stele, iar Rapid, de trei vagoane".

Genoa il vrea pe Radu Stefan Cotidianul „Il Secolo XIX" a scris ca echipa Genoa, nou promovata in Serie A, insista pentru achizitionarea fundasului Radu Stefan, dar conducatorii clubului Dinamo incearca sa amine discutiile pina dupa disputarea turului trei preliminar al Ligii Campionilor. „Genoa si-a indreptat privirile spre est, acolo unde a pus ochii pe Radu Stefan, considerat noul Chivu. Pina aici nimic nou, deoarece se stia ca genovezii il monitorizeaza pe jucatorul dinamovist, dar in ultima perioada italienii au inceput sa preseze", a scris sursa citata. „Il Secolo XIX" noteaza ca Genoa continua discutiile cu Dinamo in secret, deoarece nu doreste sa trezeasca interesul altor formatii, cum ar fi AS Roma, Juventus Torino sau Hamburg SV. Dupa Zicu, Radu ar fi al doilea jucator care ar parasi Dinamo in cazul unei necalificari in grupele Ligii Campionilor.

Dinamovistii au facut rafting in Austria Jucatorii lui Dinamo au primit liber, luni dimineata, din partea antrenorului Mircea Rednic, opt dintre ei preferind sa faca rafting pe un riu involburat, in timp ce ceilalti au mers la cumparaturi intr-un mall din Salzburg, transmite trimisul NewsIn in Austria. Cei 8 dinamovisti care s-au incumetat sa incerce acest sport extrem au fost Niculescu, Pulhac, Nastase, Margaritescu, Oprita, C. Munteanu, Ropotan si Romanovs. Dinamovistii s-au amuzat copios inca din momentul in care s-au echipat cu costumele specifice practicarii raftingului. "Ia uitati-va ce casca are Bobina! Zici ca e miner din Valea Jiului", a spus Vali Nastase despre Oprita, a carui casca de protectie era diferita de a celorlati sapte participanti. "Doar niste damblagii pot face asta. A mai facut vreo alta echipa asa ceva?", a completat Niculescu. In momentul in care a aflat ca Pulhac este unul dintre cei mai importanti oameni din barca, fiind pe unul dintre locurile din fata, Niculescu a cerut inlocuirea acestuia, fara nici un efect insa: "Cine l-a pus pe Pulhac in fata? Schimbati-l pe asta ca ne rastoarna!". Fundasul Cristi Pulhac a marturisit la final ca el a fost unul dintre cei care au cazut cel mai des in apa pe parcursul calatoriei: "La inceput mi-a fost frica, am vrut sa renunt. Am si cazut in apa, m-am si ridicat fara sa ma ajute nimeni. A fost foarte frumos. Acum am prins curaj si vrem ca data viitoare sa incercam un traseu mai dificil".