Scandalul legat de Parcul Bordei pare sa nu se mai termine. Dupa ce au iesit rand pe rand la rampa, acuzandu-se reciproc de favoritism sau de neglijenta, politicienii au ajuns sa ceara procurorilor anticoruptie sa gaseasca vinovatii. Consilierul gene

Scandalul legat de Parcul Bordei pare sa nu se mai termine. Dupa ce au iesit rand pe rand la rampa, acuzandu-se reciproc de favoritism sau de neglijenta, politicienii au ajuns sa ceara procurorilor anticoruptie sa gaseasca vinovatii. Consilierul general al PC,
Octavian Petrovici, a cerut ieri DNA sa se autosesizeze in privinta consilierului juridic al Primariei Capitalei, care a reprezentat Consiliul General al Primariei in procesul referitor la Parcul Bordei.
"Solicitam DNA autosesizarea in regim de urgenta in cazul acestui functionar public", a spus, pentru Mediafax, Petrovici, catalogand atitudinea acestuia "destul de suspecta", avand in vedere miza procesului.
Petrovici nu s-a multumit sa astepte o eventuala solutionare. El i-a cerut imperios primarului Adriean Videanu sa-l demita pe functionar, sustinand ca are informatii potrivit carora acesta "nu s-a prezentat la termenele procesului".
"O sa-i demonstrez domnului Videanu ca stie foarte bine ca Parcul Bordei a fost spatiu verde de utilitate publica, de la un subordonat al domniei sale", a aratat Petrovici, referindu-se la un raport al Directiei de Urbanism din cadrul PMB, semnat de arhitectul sef al Capitalei, Adrian Bold, si care este anexat la proiectul acestui PUZ aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB de joi, 12 iulie.
In opinia lui Petrovici, din raport reiese faptul ca, in conditiile in care consilierii ar vota acest PUZ, ar comite o mare ilegalitate, pentru ca ar nesocoti o dispozitie a fostului primar general Traian Basescu, care inca nu este abrogata si ar nesocoti Planul Urbanistic General al Capitalei.

Vanghelie: Basescu a creat conflictul

Parcul Bordei nu le-a dat pace politicienilor in acest wek-end. Si Vanghelie a iesit sambata la rampa, acuzandu-l pe Traian Basescu ca a generat aceasta controversa, prin dispozitiile date in perioada in vare era primarul Capitalei.
"Daca presedintele nu are nicio legatura, sa ii spuna primarului general sa suspende dispozitia lui printr-o alta dispozitie si sa revina parcul Bordei la parc", a cerut Vanghelie, completand ca a remarcat "ipocrizia" lui Traian Basescu. "Da dispozitie de primar general si face schimb de terenuri. Dansul a creat conflictul, il sustine pe Adriean Videanu, si acum ii spune lui Videanu: hopa, baiatule, ai gresit, cartonas rosu!", a spus liderul PSD Bucuresti.
Vanghelie a avertizat ca, "in urmatoarea perioada", va scoate "documente in care se vede legatura dintre Radu Berceanu, Adriean Videanu, Costica Costanda si alti oameni care s-au ocupat de aceste smecherii, de a cumpara tot felul de drepturi litigioase, de a-i pacali pe oameni".

PUZ-ul ar putea fi aprobat joi

Terenul de 3,3 hectare de pe malul lacului Floreasca, delimitat de bulevardul Aviatorilor, bulevardul Mircea Eliade si strada Turgheniev - vis-a-vis de parcul Herastrau - a devenit proprietatea omului de afaceri Costica Constanda in septembrie 2003, in urma unei dispozitii de primar general pe Legea 10/2001.
Sedinta CGMB in care se va discuta modificarea planului urbanistic zonal (PUZ) pentru parcul Bordei va avea loc la data de 12 iulie. Pentru aprobarea PUZ-ului Bordei este nevoie de votul a jumatate plus unu din numarul total de consilieri municipali, adica 28 de voturi (din 55). Reprezentantii PNL si PSD (in total 21 de voturi) au anuntat deja ca nu sunt de acord cu acest proiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.