Sucul de mere analizat poate fi consumat de toate categoriile de persoane, tinand cont de aportul de zaharuri.     Sucul de mere cu un continut de fruct de 505 Belsina are in compozitie urmatoarele ingrediente: "suc de mere din concentra
Sucul de mere analizat poate fi consumat de toate categoriile de persoane, tinand cont de aportul de zaharuri.     Sucul de mere cu un continut de fruct de 505 Belsina are in compozitie urmatoarele ingrediente: "suc de mere din concentrate de suc, apa, sirop de glucoza, zahar, acid citric (E 330), aroma naturala". De pe eticheta aflam si valorile nutritionale pentru 100 de grame de produs "valoarea energetica 169 kj (40 kcal), proteine 0,1 g, carbohidrati 9,5 g, grasimi 0,1 g".     ANALIZA. Produsul analizat este o bautura pe baza de suc de mere, cu adaos de glucoza, zaharoza, acidifiant (acid citric) si aroma naturala. Zaharurile adaugate, glucoza si zaharoza, au un index glicemic ridicat determinand cresterea rapida a secretiei de insulina. Produsul are o densitate calorica mica la suta de mililitri, ne explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, analizand valoarea energetica a sucului.     CONCLUZII. Specialistul ne spune ca produsul poate fi consumat de catre toate categoriile de consumatori, cu moderatie de catre cei supraponderali si obezi, iar diabeticii vor tine cont de aportul de zaharuri. Mentionam ca nici o bautura pe baza de fructe sau legume tratata termic sau conservata prin orice alt procedeu fizic sau chimic nu are aceeasi valoare biologica si efecte benefice in comparatie cu sucurile de legume si fructe proaspete sau cu fructele si legumele consumate in stare cruda.     Precizari Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numarul de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere nr. 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorul doctor Gheorghe Menchinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.