Le Tour a parasit Anglia in doua zile. Dupa prologul de la Londra si prima etapa, care a avut ca punct final orasul Canterbury, caravana se muta de azi in Belgia.   Sorin Anghel,text Marin Raica,fotografii Royal Tunbridge Wells, Anglia 
Le Tour a parasit Anglia in doua zile. Dupa prologul de la Londra si prima etapa, care a avut ca punct final orasul Canterbury, caravana se muta de azi in Belgia.   Sorin Anghel,text Marin Raica,fotografii Royal Tunbridge Wells, Anglia   S-a terminat cu distractia pentru englezi. Doua zile le-a fost de-ajuns pentru a se bucura de cel mai mare eveniment ciclistic din lume.   RELIGIE. Partea de sud-est a Angliei a fost ieri in sarbatoare. In oraselul Royal Tunbridge Wells, fiind duminica, lumea a mers la biserica. Or fi ei conservatori britanicii astia, dar stiu sa profite atunci cand au ocazia. Constienti ca evenimentul anului il reprezinta trecerea rutierilor prin fata usilor, preotii au organizat serbari campenesti alaturi de sosea. O lira pentru un hamburgher, dupa care primeai gratis ceai sau suc. Si, daca aveai ochi frumosi, te alegeai si cu un tricou. Asta pentru enoriasii bisericii anglicane.     CHEF. Cei mai multi dintre locuitorii micutului oras au preferat sa ii astepte pe ciclisti in fata caselor. Asezati pe scaunele sau pe canapele de piele pe care le-au scos din livinguri au asteptat marele moment. Deloc plictiseala. Whiskey, bere, ceaiuri, prajituri facute in casa, cartofi cu peste. Toate servite ca un aperitiv inaintea marelui spectacol. Evadatii au ajuns pe neasteptate, cand inca se mai comanda bautura, in vreme ce restul plutonului a avut o asemenea viteza incat cei de pe margine nu au avut timp nici macar de aplauze.     SOSIRE. Cursa l-a avut drept castigator pe australianul Robbie McEwen, de la Predictor-Lotto, care a parcurs cei 203 kilometri in 4h39a€™01a€™a€™. Chiar daca este un rutier destul de cunoscut, acesta nu poate fi considerat unul dintre favoritii editiei din acesta an. De fapt, este si foarte devreme sa se vorbeasca despre asa ceva dupa doar o etapa. McEwen a fost urmat de norvegianul Thor Hushovd, de la Credit Agricole, si belgianul Tom Boonen, de la Quick Step. Urmatoarele doua locuri si le-au adjucat doi autosideri, Sebastian Chavanel (Francaise des Jeux) si Romain Feillu (Agritubel).     Un adevarat spectacol mediatic Turul Ciclistic al Frantei reprezinta si un show mediatic. Inaintea startului oficial are loc o parada a publicitatii la care participa toate firmele care si-au asociat imaginea cu Le Tour. Vehiculele ruleaza cu viteza redusa, iar spectatorii primesc materiale promotionale. Este o adevarata vanatoare de pixuri, sepci, brelocuri sau tricouri. Cei de pe margine se comporta totusi civilizat si nu se razboiesc intre ei.     Traseu Astazi are loc etapa a doua, urmand sa se iasa din Anglia spre Belgia, de la ora 14:10, pe urmatorul traseu: Dunkerque - Boezinge - Ostende - Gistel - Aarsele - Gent. Apoi, caravana ajunge si in Franta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.