Lacrimi de bucurie pentru Roger Federer, cel care a egalat recordul de 5 victorii consecutive la a€žAll England Club", detinut de un alt supercampion al sportului alb, Bjorn Borg. Dupa o finala in care rivalul Rafael Nadal s-a autodepasit p
Lacrimi de bucurie pentru Roger Federer, cel care a egalat recordul de 5 victorii consecutive la a€žAll England Club", detinut de un alt supercampion al sportului alb, Bjorn Borg. Dupa o finala in care rivalul Rafael Nadal s-a autodepasit pe gazonul de la Wimbledon, elvetianul s-a impus cu 7-6, 4-6, 7-6, 2-6, 6-2. Partida a fost una viu disputata, echilibrul mentinandu-se pana in setul al 4-lea, cand genunchiul drept al a€žtoreadorului" Nadal a inceput sa cedeze.  
ROGER WIMBLEDON. In a€ždecisiv" Federer si-a dominat adversarul, liderul mondial obtinand un break ce s-a dovedit hotarator pentru soarta finalei. Mai odihnit si poate mai calm decat adversarul sau, elvetianul a castigat cea de-a 13-a disputa cu a€žRafa" Nadal, cel pe care ploaia londoneza l-a obligat sa joace aproape fara pauza in ultimele 2 saptamani. Chiar daca tenismanul din tara cantoanelor si-ar fi dorit sa primeasca cel mai ravnit trofeu al circuitului ATP din mana lui Bjorn Borg, tot ducele de Kent a fost cel care a facut onorurile. Duelul dintre cei doi a€žgranzi" ai tenisului mondial va continua la US Open. Va fi poate randul lui Nadal sa triumfe.  
La dublu masculin, francezii Michael Llodra si Arnaud Clement si-au adjudecat trofeul, invingandu-i in finala pe detinatorii titlului, fratii Bob si Mike Bryan, cu scorul de 6-7 (5/7), 6-3, 6-4, 6-4. In finala de simplu juniori, americanul Donald Young a dispus de bielorusul Vladimir Ignatici (cap de serie nr. 1) cu 7-5, 6-1. Poloneza Urszula Radwanska s-a impus in fata americancei Madison Brengle cu 2-6, 6-3, 6-0, in finala rezervata junioarelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.