O invazie de paianjeni identificati de biologi ca fiind "Vaduva Neagra" a fost semnalata pe plaja dintre Agigea si Eforie de o echipa de specialisti aflata in practica pe litoral, informeaza Mediafax.
Acestia au gasit, in doua zile, pe plaja dintre Agigea si Eforie, 200 de exemplare, ceea ce este foarte mult, potrivit aprecierilor profesorului Gheorghe Mustata, directorul statiei de biologie marina de la Agigea.
Pana in prezent, nu au fost inregistrate cazuri de persoane muscate de paianjenii respectivi. Paianjenul "vaduva neagra" are culoarea negru-lucios si un semn rosu in forma de clepsidra pe burta. Nu este agresiva, dar musca instinctiv, daca este atinsa sau amenintata.
In cazul in care o persoana este intepata de acest paianjen, apar dureri intense, umflaturi locale minore. In cazuri extreme - crampe abdominale severe, ameteli, febra, tremuraturi, probleme respiratorii.
Reactia la muscatura paianjenului "vaduva-neagra" depinde de zona corpului unde s-a produs muscatura, de cantitatea de venin injectata si de sensibilitatea la venin. (C.S.)