Aceeasi instanta a mai emis mandate de arestare preventiva, dar de 24 de zile, pe numele lui Radu Constantin Dragan de 28 de ani, din Bucuresti, si Aurel Dorian Prie de 40 de ani, din Craiova, ambii cercetati alaturi de Boerica pentru aceleasi infrac
Aceeasi instanta a mai emis mandate de arestare preventiva, dar de 24 de zile, pe numele lui Radu Constantin Dragan de 28 de ani, din Bucuresti, si Aurel Dorian Prie de 40 de ani, din Craiova, ambii cercetati alaturi de Boerica pentru aceleasi infractiuni. Potrivit Rompres, in data de 14 iunie, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Dragan si Prie si pe 30 de zile, in lipsa, pentru Boerica. La doua zile dupa ce s-a predat la politie, Boerica a fost prezent in fata judecatorilor Tribunalului Dolj, care au decis confirmarea mandatului emis pe numele sau, insa numai pentru zece zile.
Dupa emiterea mandatelor de arestare preventiva, aparatorii invinuitilor au formulat recurs, acesta fiind judecat pe 18 iunie, la Curtea de Apel Craiova care a decis eliberarea celor trei in baza unor vicii de procedura. Ulterior, procurorii DIICOT Craiova au propus din nou arestarea preventiva pentru cei trei, insa, pe 26 iunie Tribunalul Dolj a respins cererea anchetatorilor. Potrivit procurorilor, Genica Boerica impreuna cu Dragan si Prie sunt cercetati pentru obtinerea, in perioada august - septembrie 2004, a unei rambursari ilegale de TVA de peste 11 miliarde de lei vechi de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, rambursare care ar fi fost acordata pentru o tranzactie fictiva cu o plantatie de vita-de-vie din judetul Mehedinti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.