Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei va juca in aceasta seara, de la ora 18, impotriva selectionatei Letoniei, in cadrul semifinalelor diviziei secunde a Campionatului European rezervat junioarelor, intreceri gazduite in aceste zile de sa
Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei va juca in aceasta seara, de la ora 18, impotriva selectionatei Letoniei, in cadrul semifinalelor diviziei secunde a Campionatului European rezervat junioarelor, intreceri gazduite in aceste zile de salile din Timisoara.
Viitorul baschetului feminin romanesc pare sa fie pe maini bune, reprezentativa tricolora de junioare reusind un parcurs de exceptie in prima parte a diviziei secunde a Euro 2007. Dupa ce a castigat detasat grupa B, cumuland patru victorii din tot atatea meciuri disputate, echipa pregatita de Madalin Pipera si Andrada Miron si-a pastrat invincibilitatea si in grupa E, spulberand Israel, cu 76-47, si Irlanda, cu 75-60, si obtinand calificarea in semifinale de pe prima pozitie. De altfel, joi seara, tricolorele au facut spectacol si in meciul cu Irlanda, reusind ca si in intalnirea precedenta cu Israel sa castige confruntarea cu mult inainte de fluierul final. Ca si in meciurile anterioare, lidera echipei noastre a fost Claudia Pop (foto) (15 p), reprezentanta noastra aflandu-se si in topul general european al celor mai bune marcatoare. In urma acestor rezultate, coroborate cu succesul Croatiei in fata Israel, cu 74-57, Romania a castigat grupa E si a acces in semifinale, faza in care se va intalni in aceasta seara cu selectionata Letoniei, ocupanta locului secund in grupa F, in vreme ce in cealalta semifinala, Croatia va da piept cu Estonia, principala noastra contracandidata la cucerirea aurului continental. Si daca tot am amintit de lauri, sa precizam ca finalistele diviziei secunde a Euro 2007 vor obtine vizele pentru prima divizie a Batranului Continent, obiectiv fixat de FRB inaintea debutului competitiei de la Timisoara. "Ar fi o noua performanta obtinuta de baschetul romanesc, dupa ce anul trecut, la Sibiu, reprezentativa de juniori a castigat divizia secunda si a promovat in elita", a spus presedintele FRB, Carmen Tocala, care este convinsa ca tricolorele au potentialul necesar pentru a juca finala intrecerilor de la Timisoara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.